15 000 krokussen in de voortuin van het gemeentehuis : de winter is nog niet begonnen, maar in Westerlo kijken we toch al uit naar de lente. Meer dan 15 000 krokussen zullen dan de voortuin van het gemeentehuis opfleuren. De biologische bloembollen worden binnenkort machinaal geplant.

Met dit project zet Westerlo een volgende stap in de realisatie van het bijenplan. De biologische bloembollen moeten Westerlo bijvriendelijker maken. Voorjaarsbloemen zoals sneeuwklokjes, krokussen en hyacinten zijn van groot belang voor wilde bijen, hommels en vlinders. Meer dan dertig procent van ons voedsel onstaat rechtstreeks door bestuiving van honingbijen. Het is niet de eerste keer dat Westerlo zoveel biokrokussen aanplant. Vorig jaar gebeurde dat al in Heultje.

Geen stedenbouwkundige vergunning voor bouwproject Zonnige Kempen

Het college van burgemeester en schepenen gaat geen stedenbouwkundige vergunning afleveren voor de bouw van 44 sociale woningen tussen de Rodekruisstraat en de Guldensporenlaan. Begin deze maand keurde de gemeenteraad het wegtracé voor het project al af.

Sociale woningmaatschappij De Zonnige Kempen had een stedenbouwkundige aanvraag ingediend voor het bouwproject tussen de Rodekruisstraat en de Guldensporenlaan.
Daar kwam heel wat verzet tegen omdat er slechts één ontsluitingsweg getekend was, en dat via de Rodekruisstraat.

De Rodekruisstraat wordt gebruikt door veel fietsende schoolkinderen en kampt met heel wat sluipverkeer. Het nieuwe project heeft een te grote impact op de mobiliteit in de wijk. De gemeente wil een ontsluiting via de Guldensporenlaan.

Veertien culturele en socioculturele verenigingen krijgen samen 8000 euro voor hun jeugdwerking

Veertien Westelse culturele en socioculturele verenigingen krijgen samen 8 000 euro voor de verdere uitbouw van hun jeugdwerking. Die veertien zijn Fanfare De Verenigde Vrienden, de Sint-Sebastiaansgilde, Fanfare Sint-Cecilia, de Dansmariekes Westerlo, de T-Blazers, Musilene, Fanfare De Strijders, de Dansmariekes Tongerlo, Die Spelewei, Fanfare Hoop en Vlijt, Westelfolk, Fanfare De Verbroedering, Damato en Brass-aux Saxes. Samen hebben ze 208 jeugdleden. Westerlo heeft al heel lang een reglement om de jeugdwerking van culturele en socioculturele verenigingen te ondersteunen.

Halloween aan Beddermolen, de oude dekenij en in het centrum van Westerlo

Op zaterdag 31 oktober van 11 tot 15 uur houdt de Persmobiel Kempenland halt aan de Beddermolen in de Molenwijk in Tongerlo. Ze wassen, raspen en persen je appeloogst tot natuurlijk appelsap. Tegelijkertijd is er in de schuur van de Beddermolen een workshop pompoenlantaarns maken.

's Avonds kan je die pompoenlantaarn meenemen naar Toerisme Westerlo om de tuin in de Sint-Lambertusstraat 4 te verlichten voor Halloween bij de drankstand en de griezelanimatie. Aan Toerisme Westerlo start om 19 uur ook een avondherfstwandeling van 5 kilometer.

En vanaf 18 uur maken de Westelse handelaars het gezellig-griezelig in het centrum van Westerlo. Etalages zijn versierd en een aantal winkels houden hun winkel extra lang open. Bovendien zijn er twee barretjes waar je warme chocomelk, soep en jenever kan komen drinken en is er randanimatie in de straten zoals rondlopende griezelfiguurtjes die snoep uitdelen, kaarslichtjes, een vuurshow, de ballonnenheks en grimmage.

Sluitingsdagen gemeentediensten op 1 en 2 november

Op maandag 2 november is het Allerzielen. Het gemeentehuis, het OCMW, het containerpark, de Kinderclub, de bib en Toerisme Westerlo zijn die dag gesloten.

Zwembad De Beeltjens is enkel gesloten op zondag 1 november, Allerheiligen. Op maandag 2 november is het zwembad wel open. Tijdens de herfstvakantie van zaterdag 31 oktober tot zondag 8 november is het zwembad elke dag open vanaf 10 uur, behalve 's zaterdags vanaf 11 uur. Check de openingsuren op www.westerlo.be.