Netwerken over sociale economie op 3 december : samen met de stad Geel en vijf andere gemeenten uit de Zuiderkempen organiseert de gemeente Westerlo op donderdag 3 december een netwerkevent om bedrijfsleiders beter kennis te laten maken met de lokale sociale economie. De bijeenkomst vindt plaats in de BEMT in Geel. Op de agenda staan inspirerende sessies over wat de sociale economie kan betekenen voor lokale bedrijven.

De gemeenten van de Zuiderkempen hebben samen een regierol op het vlak van sociale economie. Ze krijgen daarvoor subsidies van de Vlaamse overheid. De sociale economie stelt mensen met een stevige bagage (langdurig werkloos, arbeidshandicap, psychische problemen) te werk. Een voorbeeld is De Kringwinkel.

37 600 euro subsidies voor jeugdverenigingen

Naast subsidies voor de jeugdwerking van socioculturele en culturele verenigingen en voor sportverenigingen reikt de gemeente ook elk jaar subsidies uit aan de jeugdverenigingen. Er is 37 600 euro aan subsidies te verdelen.

De elf jeugdverenigingen krijgen subsidies voor kadervorming, infrastructuur, veiligheid van lokalen, deelname aan culturele manfestaties, promotie, werking en erkenning. De elf zijn Chiro Oevel, KLJ Tongerlo, Chiro Westerlo, Chiro Heultje, Scouts Westerlo, Chirojongens Voortkapel, Chiromeisjes Voortkapel, Chiro Zoerle-Parwijs, Jeugdhuis Phoenix, Jeugd Rode Kruis en Chiro Tongerlo. Begin december vindt de symbolische overhandiging van de cheques plaats.
Fototentoonstelling in het gemeentehuis tot 6 december

Fotoclubs Fodiac uit Oevel, 't Lenske uit Tongerlo, Fogika uit Voortkapel en Morgana Heultje organiseren samen voor de vijfde maal een grote fototentoonstelling in het gemeentehuis met als thema Vrij. Je kan de tentoonstelling bezoeken tot zondag 6 december op werkdagen tijdens de openingsuren en in het weekend van 14 tot 17 uur. De opening van de tentoonstelling vond plaats op vrijdag 20 november, gastspreker was Frans Maes, afgevaardigde van de Kempense fotoclubs.

Dit weekend geboorteboomplantdag en onthaaldag voor nieuwe inwoners

Het weekend van 28 en 29 november staat in Westerlo met de geboorteboomplantdag en de onthaaldag voor nieuwe inwoners in het teken van het gezin.

Op zaterdag zijn alle ouders van kinderen geboren in 2014 te gast op de geboorteboomplantdag. Afspraak in het speelbos achter de atletiekpiste van Sporta in Tongerlo. De bomen worden gepland in kloempen. Dat zijn groepen boompjes dicht bij elkaar aangeplant in een cirkel.

Ze zorgen voor een gevarieerd boslandschap. Iedereen krijgt een schupje om een eigen boompje te planten. Aansluitend is er in De Zoerla in Zoerle-Parwijs een babyborrel. In 2014 zijn er 214 kinderen geboren waarvan 115 jongens en 99 meisjes.

Zondagmorgen nodigt de gemeente iedereen uit die het afgelopen jaar verhuisd is naar Westerlo. Voor de nieuwe inwoners serveert de gemeente een heerlijk Kempens Ontbijtbuffet, gevolgd door een rondleiding in en rond het gemeentehuis. Plaats van afspraak: de cafetaria tussen het gemeentehuis en de bib.

Kerstmusical Skroetjs op woensdag 16 december

Skroetjs is een gierige kerstmishater zonder vrienden. Hij is nooit vrolijk of vriendelijk en het enige wat hij belangrijk vindt, is veel geld verdienen. Maar op kerstavond krijgt hij onverwacht bezoek van een bende gekke kerstgeesten.

Skroetjs is een kerstmusical voor iedereen vanaf 5 jaar op woensdag 16 december om 14 uur in De Zoerla. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en 12 euro aan de kassa. Je kan ze ook bestellen op www.westerlo.be