Nieuw stratenplan Westerlo :  firma Horemans uit Leopoldsburg krijgt van de gemeente de nodige ondersteuning om een nieuw stratenplan uit te brengen. Een vertegenwoordiger van die firma gaat daarvoor advertentieruimte verkopen bij de plaatselijke handelaars. Nadien krijgt elk gezin zo'n stratenplan in de bus. Het vorige stratenplan dateert van 2014.

Westerlo wil bijvriendelijk zijn

Westerlo wil een bij-vriendelijke gemeente zijn en daarom ondertekende ze in 2014 het Bijencharter van de Koninklijke Vlaamse Imkersbond. Doel: een lokaal actieplan opstellen met lokale imkerverenigingen, milieuverenigingen en de milieuraad om bijen een goede leefomgeving te bieden. Dat plan met actieplannen is nu klaar voor de gemeenteraad.

De eerste stappen zijn alvast gezet met de bouw van beestentorens, het planten van krokusbollen in Heultje en aan het gemeentehuis, het opstarten van een werkgroep biodiversiteit en sensibiliseringsacties. Bijen zijn immers van cruciaal belang voor onze voedselproductie.

Zuivere rioolkolken helpen om wateroverlast te voorkomen

Maandag viel er in Westerlo meer dan 40 liter water per vierkante meter. Op een aantal plaatsen in de gemeente stond het water dan ook behoorlijk hoog.

De gemeente heeft een uitgebreid riolerings- en grachtenstelsel dat ook het nodige onderhoud vergt. Riolen, grachtinbuizingen en rioolkolken worden jaarlijks meermaals gereinigd, ook zijn er op geregelde tijdstippen rioolinspecties met camera's. Het contract met de huidige reinigingsfirma loopt binnenkort af. Het college van burgemeester en schepenen schreef een nieuwe opdracht voor de volgende vier jaar uit.

Hulp nodig bij je belastingaangifte?

Op dinsdag 7 juni kan je in het gemeentehuis terecht voor hulp bij het invullen van je belastingsbrief. Medewerkers van de Federale Overheidsdienst Financiën houden die dag zitdag van 9 tot tot 14 uur. Je aangifte wordt er onmiddellijk via Tax-on-web ingevuld. Het is de laatste van twee zitdagen in Westerlo.

Op deze zitdag wordt extra veel volk verwacht. Kan je niet wachten? Dan kan je ook elke werkdag terecht bij het belastingkantoor in de Belgiëlaan 31 in Herentals.

Breng alle documenten mee die kunnen helpen bij het invullen van je aangifte zoals alle inkomstenfiches van 2015, betalingsbewijzen van kinderopvang en het bewijs van pensioensparen. Gehuwden en wettelijk samenwonenden laten het best hun partner op voorhand de aangifte ondertekenen. Ook je aanslagbiljet van vorig jaar is een nuttig hulpmiddel.