En het werd zomer... : De zomer van Westerlo schakelt deze week een versnelling hoger. De hotspots zijn de braderij op en rond de Grote Markt, de Zomerbar aan de Beddermolen en de voortuin van het gemeentehuis met op zaterdag de familiedag met retrodansavond van Radio Modern en de Verklapt Zomertour met Nigel Williams op dinsdag. Het wandelfeest Op Stap met Stabbel heeft zondag het Boswachtershuis als vertrek- en aankomstplaats

Stuk voor stuk zijn het aanraders om er in Westerlo een parelende en bruisende van te maken, al is het door de doorweekte ondergrond misschien wel moeilijk kiezen tussen 'laarzen' en 'hakken.

Rekening 2015 sluit positief

De gemeenteraad heeft maandag de rekening 2015 vastgesteld. De rekening geeft een duidelijk beeld van de inkomsten en uitgaven van de gemeente Westerlo. Het lijvige document bestaat uit een beleidsnota waarin per beleidsdoelstelling de actieplannen van de gemeente geëvalueerd worden en heel wat cijfers over de financiële toestand van de gemeente.

In de financiële nota krijg je meer uitleg bij die cijfers. Het verschil tussen inkomsten en uitkomsten is alvast positief. Je kan het document nalezen op www.westerlo.be.

De gemeenteraad besprak ook de jaarrekeningen van de kerkfabrieken, het AGB en het OCMW.

Regen mei en juni zorgde voor heel wat schade aan teelten landbouwers

Op vrijdag 8 juli komt de gemeentelijke landbouwcommissie samen. Landbouwers die hun oogst verloren zien gaan door de uitzonderlijke regen van de afgelopen weken, kunnen de schade door deze commissie laten opmeten. Die vaststelling kunnen ze gebruiken voor hun fiscale aangifte of voor tussenkomst door het Rampenfonds.

Ben je landbouwer en wil je dat de commissie ook bij jou langskomt? Bezorg dan zo snel mogelijk een overzicht van de getroffenen percelen en de vermoedelijke schade, samen met je contactgegevens aan het onthaal op het gemeentehuis. Je kan ook het aanvraagformulier op de webpagina Landbouwcommissie voor vaststelling van schade aan teelten gebruiken.

De gemeente doet bij het Rampenfonds ook een aanvraag voor erkenning van de uitzonderlijke weersomstandigheden als ramp.