Jos Wynants overleden

Vorige week overleed voormalig personeelslid en bekende Tongerlonaar Jos Wynants. Jos was 75 en bijna veertig jaar werkzaam bij de gemeente. Jos werkte onder andere een hele tijd voor de cultuurdienst en was na zijn pensioen jarenlang voorzitter van de cultuurraad en lid van verschillende verenigingen. Hij is ook de broer van huidig schepen Herman Wynants. De gemeenteraad hield maandag een minuut stilte voor Jos. De begrafenis vond plaats op dinsdagvoormiddag in Tongerlo.

Benefiet voor Nepal van 5 tot 7 juni

De aardbeving in Nepal zindert na, ook in Westerlo. De gemeente gaf 1000 euro noodhulp en begin juni is er, onder impuls van Westerlonaar Piet Goyvaerts, ook een benefietweekend.

Benefiet Nepal vindt plaats in De Krekke in de Sint-Lambertusstraat in Westerlo. De opbrengst gaat naar de heropbouw van het bergdorpje Lumsa. Op vrijdagavond 5 juni treed coverband The Peoples op. Op zaterdag 6 juni is er een café met een diavoorstelling over Nepal en aansluitend een fuif met dj Pierre Kastrol. Zondag 7 juni kan je in De Krekke terecht vanaf 14 uur voor het café met een diavoorstelling over Nepal, een veiling van Nepalese voorwerpen om 17 uur, live muziek, taart en gebak.

Demovolkstuin op zoek naar vrijwillige tuiniers

In september starten de voorbereidingen voor de aanleg van een demovolkstuin achter de hovenierswoning in de Hollandse dreef. Het is de bedoeling om er in het voorjaar van 2016 te starten met een sociaal project tuinieren.

Ben je een ervaren tuinier en wil je je kennis delen? Of wil je samen met de leerlingen van Tongelsbos en de tuiniers van projecthuis de Dreef de demovolkstuin vormgeven? Geef je contactgegevens dan door aan de milieudienst (milieu@westerlo.be - 014 53 91 73).

Gemeentediensten gesloten op maandag 25 mei

Op Pinkstermaandag 25 mei zijn het gemeentehuis, het OCMW, de bib, de Kinderclub, het containerpark en Toerisme Westerlo gesloten. Zwembad De Beeltjens is enkel gesloten op Pinksteren, zondag 24 mei. Het zwembad is open op Pinkstermaandag 25 mei van 10 tot 21 uur.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

woensdag 20 mei

Kijkdag 1e kleuterklas Go! De Beeltjens Westerlo, 9 tot 10.30 uur

donderdag 21 mei

Kegelkampioenschap Zuiderkempen voor 50+ aan cafetaria gemeentehuis, 13 uur

Zingen met dementie in Lokaal Dienstencentrum TerHarte, 13.30 uur

vrijdag 22 mei

Hulp bij invullen belastingen door ACW in Ontmoetingscentrum Zoerle-Parwijs, 18.30 tot 21 uur

zondag 24 mei

Eetdag Fanfare Jaak Lemmens in Ontmoetingscentrum Zoerle-Parwijs, 11.30 tot 19 uur

FOX in 't straat aan FOX-café, 13 uur

Opendeurdag ponyclub Sint-Elooi Westerlo Bijstraat, 14 tot 18 uur

maandag 25 mei

Aperitiefconcert Sint-Michielskoor in kerk Oevel, 10.30 uur

Beloftentornooi voetbal Westelse scheidsrechtersvereniging op terreinen KFC Tongerlo, 10.30 uur

Lekkerbekkentocht KWB Oosterwijk, 11 uur

dinsdag 26 mei

Hulp bij invullen belastingen in het gemeentehuis, 9 tot 12.30 uur

Bibkaffe, 14 tot 16 uur

Oekraïne, eeuwenlange strijd voor nationale bevrijding en onafhankelijkheid, lezing door Fernand Dhondt in Vesperzaal Abdij, 19 uur

Cursus improvisatietheater in Jevo, 19.30 uur