Tijdelijke omleiding aan Kerkplein : Deze week moet  drinkwatermaatschappij Pidpa werken aan de weg pal voor de kerk (ter hoogte van café 't Begin). De waterleiding moet er worden aangepast. Daardoor is er tot morgen (vrijdag) geen doorgaand verkeer mogelijk voor de kerk.

Om de ouders die op de kinderopvang of aan de school hun kinderen moeten oppikken, een bijkomende weg te bieden, wordt ook de Schoolstraat even opengesteld.

Werken aan Kerkplein vlotten goed

De werken aan het Kerkplein zelf vlotten goed. Onze eigen technische dienst voert de werken volledig in eigen beheer uit en doet dat in combinatie met andere werkjes die her en der dienen te gebeuren. Dat betekent dat er niet elke dag wordt gewerkt. Ondertussen werden de meeste verhardingen al aangelegd.

Maandag aanstaande worden de bomen aangeplant. Diezelfde week worden ook de boordstenen geplaatst die de extra parkeerplaatsen achter de kerk gaan creëren. Achter de kerk wordt immers ruimte gemaakt voor een dubbele parkeerrij. De week nadien (week van 7 december) wordt, indien het weer het toelaat, dan de weg voor de kerk aangelegd (tussen café 't Begin en Kerkplein). Daar wordt al de aanzet gegeven voor de heraanleg van de Cardijnlaan volgend jaar. Overal wordt een nieuwe verharding, voetpad en parkeerstrook voorzien. Het gedeelte dat nu wordt aangelegd, wordt maximaal 1 week afgesloten. Dezelfde omleidingsmogelijkheden als hierboven beschreven worden dan aangeboden.

Premies voor energiebesparende maatregelen

Het ziet er naar uit dat de premies van de netbeheerders (Eandis en Infrax) in de loop van 2016 zullen aangepast worden. Tot einde juni 2016 blijven ze echter ongewijzigd. Een extra stimulans dus om deze winter energiebesparende maatregelen uit te voeren. Over de fiscale aftrek voor dakisolatie (30%) is nog geen nieuws voor 2016. Over de (her)opstart van de renovatiepremie kan u lezen in Info Vorselaar 16, verschenen op 18 november 2015.

Inschrijven gratis pc-lessen

Op donderdag 3 december van 10u tot 12u en van 18u tot 20u kan u in de bib inschrijven voor de gratis pc-lessen van Digidak. Het aanbod ziet er als volgt uit:

- Infosessie: Hoe kan ik mijn pc upgraden naar windows 10?

- Cursussen: Werken met windows10, Computerwegwijs, Internet, Tablets, Word.

- Extra aanbod i.s.m. bib: Mijn eerste website, Online bankieren, Hoe boek ik mijn reis online,

Gezond binnen

Tot 29 november staat gezond wonen centraal. Dagelijks brengen we heel wat tijd binnen door. Het is dan ook logisch dat verse, gezonde lucht binnen snel is opgebruikt. De boodschap dit jaar is 'Ventileer 24u op 24u en verlucht aanvullend'. Wanneer u de lucht in uw woning onvoldoende ververst, stapelen vocht en schadelijke stoffen zich op waardoor u gezondheidsproblemen kan krijgen.

Lancering nieuwe website ICES

Om de sportsector nog beter te informeren en ondersteunen omtrent ethisch sporten, lanceert het Internationaal Centrum Ethiek in de Sport (ICES) een gloednieuwe website. Wilt u thematisch werken? Dan vindt u er achtergrondinfo, goede voorbeelden en hapklare instrumenten rond thema's als fairplay, pesten, gendergelijkheid, interculturaliteit, respect, solidariteit, ... Wilt u het structureel aanpakken?

Raadpleeg dan het 8-stappenplan op weg naar een volwaardig ethisch sportklimaat. Per stap krijgt u bondige uitleg en inspirerende voorbeelden van sportclubs, sportfederaties en sportdiensten. Praktische werkdocumenten bieden u een leidraad om concreet aan de slag te gaan.

Kids-ID

Reist u binnenkort met de kinderen naar een winter- of zonbestemming? Vraag dan tijdig hun Kids-ID aan. Die is 3 jaar geldig en heeft een leveringstermijn van 3 weken.