Werken Kerkplein en Kerkstraat : op 1 juli startten de werken aan Kerkstraat. Tussen 1 juli en 31 augustus krijgen Mgr. Donchelei en Cardijnlaan tweerichtingsverkeer. De straten zijn wel afgesloten langs de kant van de kerk. Zowel Mgr. Donchelei als Cardijnlaan worden dus tijdelijk doodlopend.

We kozen bewust de zomerperiode om de hinder te beperken. Bedankt voor uw begrip.

Hittegolf

De komende dagen verwachten we een hittegolf. Oudere mensen en kinderen drinken best voldoende water, blijven tijdens de heetste momenten uit de zon en dragen zonbeschermende kledij of voldoende zonnecrème. Voorzie ook voor de dieren voldoende drinkwater en schuilruimte in de schaduw. Ga eens langs bij buren of familieleden die door de hitten in problemen zouden kunnen geraken.

Loden waterleidingen vervangen

Waterleidingen van lood zijn slecht voor uw gezondheid. Het openbare drinkwaternet is intussen loodvrij. Maar een op vijftig Vlamingen heeft nog loden waterleidingen in huis. Dat is een probleem. Als u water met lood drinkt, komt dat lood in uw lichaam terecht. Lood is giftig en stapelt zich op. Hebt u loden leidingen in huis? Dan leest u hier wat u best doet. Hebt u geen loden waterleidingen? Dan kan u met een gerust hart uw water drinken en 'vriend van den tap' worden.

Diefstalpreventie en afwezigheidstoezicht

Plant u een vakantie in binnen- of buitenland of bent u gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat uw woning of bedrijf geen gemakkelijke prooi is voor inbrekers. Er zijn tal van preventiemaatregelen die u zelf kan nemen. De politie kan tijdens uw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Dit afwezigheidstoezicht is bovendien geheel gratis. Lees zeker ook eens de brochure 'checklist vertrek' om zorgeloos op vakantie te kunnen vertrekken.  > Info: info@politieneteland.be, 014 24 42 00

Speelweken Kaboem!

Puur speelplezier ... dat vindt u deze zomer op speelplein Kaboem! In onze zomerbrochure vindt u alle info. We lichten al een tipje van de sluier. Op 2 en 3 juli spelen we 'De ideale wereld' en van 6 tot 10 juli is het speelthema 'Dieren in nesten'. Alle kinderen van 6 tot 15 jaar zijn er welkom op weekdagen van 8u30 tot 16u30. Haal vooraf een grabbelpas op in het gemeentehuis.

Peuters & Zo in de zomermaanden

De begeleiders van Peuterspeelpunt 'Peuters & Zo' voor kindjes van 0 tot 3 jaar hebben een tof zomerprogramma in elkaar gestoken.

Sluitingsdagen en zomerregeling

Tijdens de zomermaanden is het gemeentehuis gesloten op woensdagnamiddag. De opening op maandagavond blijft wel behouden.

Er is vrije inloop van Digidak in de Bib op woensdagvoormiddag van 10u tot 12u.

Sporthal De Dreef sluit van 6 juli tot 2 augustus. De buitenterreinen (minigolf, beachvolley, tennis, ...) en de cafetaria blijven wel geopend.

Sprankel! is gesloten van 27 tot 31 juli.

Bib en containerpark hebben geen sluitingsperiode, behalve op 11 en 21 juli en 15 augustus.  > Info: www.vorselaar.be/sluitingsdagen