[pic=5_1286696732.JPG][pic=5_1286696711.JPG][pic=5_1286696687.JPG][pic=5_1286696666.JPG][pic=5_1286696644.JPG][pic=5_1286695055.jpg][pic=5_1286694674.jpg][pic=5_1286694654.jpg][pic=5_1286694626.jpg][pic=5_1286694599.jpg]De derby was een aantrekkelijke en snelle wedstrijd waarbij in de 1e helft VC Herentals de kansen kreeg maar ze miste. Nijlen had aan twee kansen genoeg om met 2-0 de rust in te gaan. Eerst liet Dave Belmans in de 22' met een laag afstandschot Niel De Booij geen kans. In de 28' werd het zelfs 2-0 via Wannes Ooms die voor de bezoekende doelman werd afgezonderd en in tegen de netten besloot. Pijnlijk was daarbij dat eerst een fout op een bezoeker niet was gefloten en de tegenaanval de 2-0 opleverde. VC Herentals de kansen, Nijlen de doelpunten: ook dat is voetbal. Trainer Verelst bracht bij de bezoekers Damien Moons en Kristof Benijts in. Nog meer power en snelheid en al na 5' was het 2-1. De onvermoeibare Van Brantegem scoorde de aansluitingstreffer. De bezoekers bleven drukken en kansen krijgen. Maar Verbert, Van Brantegem stuitten telkens op een een uitstekende doelman Mathees, misten jammerlijk of hadden onkans. Mathees redde nog op een kopbal van Spiessens. Nijlen kraakte maar brak niet. Kapitein Bram Te Rijdt organiseerde zijn defensie stevig.VC Herentals moest wat gas terug nemen en Nijlen kon uit een tegenaanval de 3-1 scoren. Opnieuw was het Wannes Ooms die op aangeven van de ingevallen Rutger Sterckx scoorde. Trainer Verelst wisselde Spiessens nog voor Van Peer en die kon nog vlak voor affluiten de 3-2 binnen tikken. Verder kwam de leider niet meer. Eerste nederlaag voor VC Herentals dat echter met opgeheven hoofd het terrein mocht verlaten.[i]Extra verslag Kurt & Wendy Van Leemput/ VC/ ThalsFM[/i]VC Herentals incasseerde op het veld van Nijlen haar eerste nederlaag van het seizoen en die mocht gerust overbodig genoemd worden. Bij de bezoekers kreeg het elftal dat vorige week in extremis Linda Olen versloeg de voorkeur, op de bank kwam Moons in de plaats van Pauwels.Het eerste gevaar kwam van rood-wit, een voorzet van Hassounfi gleed net voorbij een inlopende Verbert. Wanneer Nijlen voor het eerst kwam opzetten mocht De Booij zich al meteen omdraaien. Belmans kreeg net buiten de zestienmeter teveel vrijheid en met een lage schuiver bracht hij de thuisploeg op voorsprong. Herentals reageerde met een te kopballetje van Van Brantegem maar daar had de lokale doelman geen enkel probleem mee. De thuisploeg werkte zeer efficiënt af want bij de tweede kans stond er meteen 2-0 op het bord. Ooms wurmde zich voorbij de VC-verdediging en liet Nijlen met een geruststellende voorsprong de rust in gaan. Al werd het nog even warm voor het thuisdoel wanneer Verwimp een hoekschop staalhard maar nipt over het doelkader kopte.[b]Speeltijd iets te kort voor bezoekers[/b]Trainer Verelst greep tijdens de pauze in en bracht Benijts en Moons voor Luyckx en Van Ende. Herentals had de les goed begrepen en zette druk naar voor. Al vlug groeide het geloof het tij te doen keren wanneer Van Brantegem van kortbij de aansluitingstreffer liet noteren. Het bleef echter opletten voor de prikken van de thuisploeg want vlak na de 2-1 bracht De Booij schitterend redding met de voet op een poging van Romand. Herentals speelde in die tweede helft duidelijk een niveau hoger maar had het moeilijk met loepzuivere kansen bijeen te voetballen. Een kopbal van Spiessens werd tenauwernood in hoekschop gewerkt. Ook Van Brantegem en Verbert kregen nog kleine kansjes maar telkens was het van net niet. In de slotfase konden beide ploegen nog één keer scoren. Eerst benutte Ooms een counterkans om de boeken definitief dicht te doen, 3-1 maar nog geen minuut later milderde de ingevallen Van Peer die na een mooie actie van Van Brantegem de 3-2 scoorde. Eerste nederlaag dus voor rood-wit dat zeker niet moet gedramatiseerd worden tegen Nijlen dat voor 100% afwerkte en Herentals dat zeker in de tweede helft erg strijdlustig bleek. Heylen incasseerde zijn derde gele kaart en is geschorst voor de derby tegen OG Vorselaar. Verder staan nog drie spelers geboekt met 2 gele kaarten: Van Brantegem, Wouters en Van Ende.[b]VC Herentals speelde met[/b]: Niel De Booij; Thomas Wouters; Bart Spiessens, Dimitri Van Ende, Stef Verwimp, Jurgen Bertels, Lars Luyckx, Nathan Van Brantegem, Jonas Verbert, Brahim Hassounfi, Gerd HeylenBank: Dieter Van Den Schoor, Kristof Benijts, Damien Moons, Nick Van PeerVervangingen: 45’ Kristof Benijts voor Lars Luyckx en Damien Moons voor Dimitri Van Ende ; 85e Nick Van Peer voor Bart SpiessensGele kaarten: Gerd Heylen, Thomas Wouters.Doelpunten: 22e Dave Belmans 1 – 0 ; 30e Wannes Ooms 2 – 0 : 50e Nathan Van Brantegem 2 – 1 ; 89e Wannes Ooms 3 – 1 ; 91e Nick Van Peer 3 - 2.