Inwoners kunnen nu één of meerdere Nijlense ondernemer(s) nomineren. De economische adviesraad 'Ondernemend Nijlen' presenteert 'Het gemeentelijk compliment'. Op de Dag van de Ondernemer op 17 november wordt voor de eerste keer de award 'Het gemeentelijk compliment' uitgereikt.

Het compliment wordt een blijvende manier om 'dankjewel' te zeggen tegen een ondernemer van de gemeente Nijlen. De gemeente spreekt met dit gebaar erkenning en waardering uit voor ondernemers die een bijzondere verdienste hebben of die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet.

De gemeente lanceert een warme oproep aan de inwoners om nu één of meerdere Nijlense ondernemers te nomineren.

Er zijn drie categorieën:

Starter van het jaar + Ondernemer van het jaar + Publieksprijs

De keuze verloopt in twee ronden:

Nominatieronde: Vanaf 1 september tot 25 september kunnen ondernemers genomineerd worden. Inwoners mailen simpelweg de naam van de ondernemer naar info@nijlen.be. Vermeld in de titelbalk 'Gemeentelijk compliment + naam van de ondernemer'.

Je kan ook aan het onthaal in het gemeentehuis een formuliertje invullen. Deze nominatieronde is nu lopende! Iedere Nijlenaar kan nu een ondernemer nomineren.

Stemmingsronde: Vanaf 30 september tot 31 oktober verschijnt de lijst van genomineerden op de gemeentelijke facebook en kan er gestemd worden om de publieksprijs te bepalen. De 'starter van het jaar' en de 'ondernemer van het jaar' worden uit de nominatielijst op beargumenteerde wijze gekozen door de adviesraad 'Ondernemend Nijlen' en het college van burgemeester en schepenen. (pp)