Op initiatief van de CD&V-fractie, gaf de gemeenteraad van Nijlen dinsdagavond zijn goedkeuring aan het uitreiken van de geboortepremie in de vorm van gemeentelijke cadeaubons. In het verleden werd de geboortepremie vastgesteld op 25 euro voor het 1° en het 2° kind en op 37 euro vanaf het 3° kind. Aan de gemeenteraad werd voorgesteld om deze geboortepremie in de toekomst uit te keren in de vorm van Nijlense cadeaubons en het bedrag vast te stellen op een vast bedrag per kind, nlk. 30 euro.

Schepen van gezin Griet Van Olmen: "Met dit voorstel wil CD&V-Nijlen winkelen in Nijlen bij jonge ouders promoten en bovendien bekomen dat de ruim 6.000 euro die jaarlijks voorzien wordt voor deze geboortepremie de lokale handelaars ten goede komt. Ouders kunnen de bons immers inruilen bij een 100-tal Nijlense handelszaken, waaronder (kinder)kledingszaken, voedingszaken, elektrozaken, enz.

Door het voorstel het bedrag vast te stellen op een vast bedrag per kind, willen we inspelen op de maatschappelijke tendens waarbij steeds minder grote gezinnen voorkomen."