Traditiegetrouw werden de Gewestelijke, Provinciale, Vlaamse en Belgische sportkampioenen door het gemeentebestuur en de sportraad gehuldigd. 170 kampioenen uit de verschillende sportverenigingen, mochten een medaille/handdoek of beker in ontvangst nemen.

Tijdens de viering werd ook nog eens aandacht gevraagd voor de actie Time out Tegen pesten die de sportdienst organiseert ter ondersteuning van alle sportclubs.

Een van de hoogtepunten van de avond was de uitreiking van de jeugdtrofee, de trofee uitzonderlijke prestatie en de trofee voor sportverdienste. Deze trofeeën worden jaarlijks uitgereikt door de Nijlense Sportraad.

De jeugdtrofee ging dit jaar naar Jasmine Wijnants, lid van de Nijlense Zwemclub. De trofee voor uitzonderlijke prestatie naar Thomas Pieters voor al zijn uitmuntende prestaties in 2016 op de Olympische spelen en de Ryder Cup. De trofee sportverdienste ging dit jaar naar S'Jongers Jan voor zijn jarenlange inzet bij het Kempisch triatlon Team en de Nijlense sportraad.

Time Out tegen Pesten

Tijdens de viering werd ook aandacht gevraagd voor de actie Time out Tegen pesten die sportdienst organiseert ter ondersteuning van alle sportclubs. Het hele jaar door ondersteunt de sportdienst 6 concrete TOP-acties om de sportclubs te laten groeien tot een pestvrije sportorganisatie, met praktische tips en hulpmiddelen om mee aan de slag te gaan!

Proficiat aan alle sportkampioenen en vrijwilligers die een Time Out tegen Pesten geven!!