Dinsdagvoormiddag maakte het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) in Geel de planning van de Kempense Noord-Zuidverbinding bekend. Het wordt een mega-project dat loopt tot 2013. AWV hoopt op een vlot verloop van de werken zonder veel chaos.


Op 15 september start de aanleg van de nieuwe noord-zuidverbinding tussen Kasterlee en Geel.

Met de aanleg van 2 rotondes en een fly-over nabij op- en afrit Geel-West én een nieuwe verbinding tussen Geel en Kasterlee wil Vlaanderen investeren in vlotte en veilige mobiliteit in de Kempen.

De N19g Geel-Kasterlee krijgt in het najaar 2011 6,5 km gewestweg, waarvan 500m ondertunneld, 1 rijstrook per richting, 4 lokale wegen als tunnel onder de gewestweg, de duur van de werken is 30 maanden, de max. snelheid wordt 90km/u. Hier komt de langste tunnel in de Kempen.

Eveneens starten de werken voor de bouw van de fly-over aan de op- en afrit Geel-West. Er komen 2 rotondes, de brug heeft een lengte van 41m, de noordelijke rotonde heeft een lengte van 116m, de zuidelijke 88m, er komen 8 fietstunnels, de duur van de werken is 30 maanden.

De juiste planning, de communicatie-campagnes, de stand van zaken dag per dag, kan je op jouw Nnieuws lezen.

Vanaf 15 juni kan je alles online volgen op deze projectwebsite
Schrijf je in op de digit nieuwsbrief.

Er volgen in iedere gemeente nog info-vergaderingen voor de belanghebbenden.

8 informatievergaderingen
De informatievergaderingen over de realisatie van de Kempense noordzuid beginnen telkens om 20 uur.

Dinsdag 7 juni in de Parochiezaal van Geel-Punt, donderdag 9 juni in de parochiezaal Ten Aard, dinsdag 14 juni in Koningsbos Kasterlee, woensdag 15 juni in de parochiezaal van Oevel.

Maandag 20 juni in de Ontmoetingscentrum Winkelomheide, donderdag 23 juni in het parochiecentrum Kasterlee, maandag 27 juni in het gemeentehuis van Olen en op woensdag 29 juni in de OCMW-zaal 't Rietje in Westerlo.

Het algemene verhaal komt aan bod maar er zal ook ruimte zijn om in te gaan op de specifieke situatie in de betrokken parochie. Bezoekers krijgen ook de kans om zich in te schrijven voor het bekomen van een digitale nieuwsbrief over het project.

Intussen is de Vlaamse overheid gestart met een informatiecampagne. 58.000 gezinnen krijgen de volgende weken een brochure in de bus. Die maakt onder andere duidelijk welke hinder je tijdens deze ingrijpende werkzaamheden mag verwachten.
 
 
Verslag & foto's Guy Verellen / Nnieuws.
Kaarten AWV.