U bent hier

Noord-Zuid : opening op- en afrit Geel-West, werken Vossendaal

Kempen regio
19.02.2014 - 17.04u
Door: Herman Gezelle

Opening op -en afrit :  op maandag 24 februari zullen de noordelijke op -en afrit de nieuwe infrastructuur kunnen gebruiken.  Komende van Geel en Westerlo zal er vanaf dan weer vlot richting E313 Antwerpen gereden kunnen worden,  komende van de E313 Hasselt zijn Geel en Westerlo weer bereikbaar via de afrit Geel-West.

Het verkeer richting Westerlo zal wel nog tijdelijk een omleiding via Liessel moeten volgen.  De openstelling gebeurt maandagvoormiddag, nà de ochtenspits.

Inhuldiging Kasterlee

Op zondag 23 februari wordt een belangrijk element van de Noord-Zuid Kempen ingehuldigd :
de nieuwe verbindingsweg tussen Geel en Kasterlee met de bijhorende tunnel onder de Hoge Mouw.

Voortaan zal het verkeer tussen Kasterlee en Geel heel wat vlotter en veiliger verlopen. Aan de tweede deelwerf,  ter hoogte van op- en afrittencomplex Geel-West, wordt nog tot de zomer verdergewerkt.

Om 9.30 uur worden de nieuwe weg en de bijhorende tunnel officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Vlaams  minister-president Kris Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Hilde Crevits en de  burgemeesters van Kasterlee en Geel. 
Iedereen is welkom om erbij te zijn … en om daarna vanaf 10u00 tot 16u00 mee te wandelen of te lopen in en rond de tunnel van de Hoge Mouw in Kasterlee.

Werken Vossendaal

Het kruispunt van de Grote Steenweg (N19) met Vossendaal en de Van Doornelaan wordt vanaf maandag 3 maart heraangelegd tot een lichtengeregeld kruispunt. Deze plek - net ten zuiden van de zuidelijke rotonde aan Geel-West - speelt een belangrijke rol in de lokale verkeersafwikkeling. Het kruispunt wordt heraangelegd in functie van de vernieuwde situatie in Geel-West.

De heraanleg van dit kruispunt voorziet veiliger oversteekplaatsen voor de fietsers en een lichtenregeling om o.a. de werknemers van DAF Trucks in staat te stellen het achterliggende bedrijventerrein veilig te verlaten.

Gedurende de eerste maand wordt de hinder beperkt tot het afsluiten van Vossendaal (blijft bereikbaar vanuit Liessel) en versmalde rijstroken.  In fase 2a (vermoedelijk begin april) zal er éénrichtingsverkeer zijn op de N19 van Noord (Geel) naar Zuid (Westerlo).
Verkeer van Westerlo richting Geel/E313 kan dan de zuidelijke rotonde bereiken via Liessel en Vossendaal.

De ondernemingen gelegen langsheen de N19 tussen Liessel (het 'Galjoen') en het kruispunt Vossendaal/Van Doornelaan blijven steeds bereikbaar.  Plaatselijk verkeer mag immer het kruispunt met Liessel oversteken om zo in de doodlopende N19 te komen.  

In de laatste fase, 2b, zijn terug alle bewegingen mogelijk maar blijft er uiteraard een werfzone met versmalde rijstroken.

imageMeer nieuws

Actiedag veilig fietsen

Actiedag veilig fietsen
Herentals | Neteland 19.09.2017 - 08.28u

Lilse ondernemers trekken op café

Lilse ondernemers trekken op café
Lille | Neteland 19.09.2017 - 08.19u

Aantal bedrijfsinbraken in de Kempen blijft maar stijgen

Aantal bedrijfsinbraken in de Kempen blijft maar stijgen
Kasterlee | Kempen regio 18.09.2017 - 14.30u

Antonia - OG Vorselaar 7-1 : pandoering komt hard aan, 2x rood

Kempen regio | Vorselaar 18.09.2017 - 14.24u

Anderlecht zet samenwerking met René Weiler stop

Anderlecht zet samenwerking met René Weiler stop
Nationaal | Vlaanderen 18.09.2017 - 14.09u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto