Vanaf eind december, dus vroeger dan verwacht, zal er opnieuw verkeer door de Nijverheidsstraat bij Geel-West kunnen rijden. Daarnaast zal het Agentschap Wegen en Verkeer ook deze maand nog het merendeel van de “takken” die leiden naar de noordelijke rotonde bij de watertoren openstellen voor het verkeer. Daardoor zal er een eind komen aan de zware hinder van de voorbije weken in de omgeving van Geel-West. De werken voor de Noord-Zuid Kempen schieten dus goed op. Tegen de zomer zal het hele complex klaar zijn.

Nijverheidsstraat weer open in beide richtingen

Sinds begin oktober 2013 is de Nijverheidsstraat bij Geel-West ter hoogte van de Snelwegstraat (N19) in beide richtingen afgesloten voor werken van Aquafin (plaatsing van regenwatercollectoren) en wegenweken voor de Noord-Zuid Kempen (aansluiting van de Nijverheidsstraat aan de grote noordelijke rotonde en de fly-over). De aannemers hebben er zeer goed doorgewerkt, waardoor de straat nog voor het jaareinde weer open kan gaan en de hinder in de omgeving aanzienlijk zal afnemen.

Noordelijke rotonde weldra ook grotendeels in gebruik

De werken aan de nieuwe grote noordelijke rotonde in de buurt van de watertoren bij Geel-West schieten ook goed op. Daardoor kan het Agentschap Wegen en Verkeer eind december ook enkele aansluitingen op de rotonde in gebruik nemen. Vanaf dan zijn er bij Geel-West dus weer veel meer bewegingen mogelijk en wordt de omgeving weer beter bereikbaar:

  • De Nijverheidsstraat en de Bell-Telephonelaan zullen weer in beide richtingen open zijn.
  • Wie van Geel naar de Nijverheidsstraat of de  Bell-Telephonelaan rijdt, kan vanop de tuikabelbrug over het Albertkanaal de grote rotonde bij de watertoren oprijden.
  • Wie vanuit Westerlo komt en richting de Nijverheidsstraat of de Bell-Telephonelaan rijdt, kan via de brug over de E313 ook de grote rotonde bereiken.

Zo zal dus de noordelijke rotonde bijna volledig in gebruik zijn. Wat voorlopig nog niet kan? 2 “takken” zijn voorlopig nog niet af. De tak van de rotonde naar de oprit E313 richting Antwerpen en de tak naar de snelwegbrug over de E313 en Westerlo zullen wellicht pas in februari 2014 klaar zijn. De omleidingen via Liessel blijven dus nog even gelden voor wie van de Nijverheidsstraat naar Westerlo wil rijden.

Winkels in de omgeving weer vlot bereikbaar

De openstelling van tal van wegen eind december zorgen ervoor dat de winkels in de omgeving van Geel-West vanaf dan weer vlot bereikbaar zullen zijn zonder grote omleidingen. Het Agentschap Wegen en Verkeer dank de betrokken handelaars uitdrukkelijk voor hun geduld en begrip tijdens de voorbije periode van moeilijke bereikbaarheid.

Noordelijke op- en afrit E313 (watertoren) nog tot half februari afgesloten

Sinds 22 juli 2013 is de noordelijke op- en afrit van de E313 in Geel-West afgesloten voor het verkeer. Die situatie blijft ongewijzigd tot half februari 2014. Pas dan zal de aansluiting met de nieuwe grote rotonde klaar zijn en kan het verkeer opnieuw in beide richtingen in Geel-West de E313 op- en afrijden.