Het convenant De Groote Oorlog is een tijdelijke vereniging met volgende leden: Davidsfonds Noorderwijk-Morkhoven, zangkoor Canta Libre, Toneelvrienden, Koninklijke Fanfare De Noorderzonen, NSB Noorderwijk-Morkhoven en Gemeenschapsraad Noorderwijk.

Op zaterdag 11 en zondag 12 oktober  wil  het convenant in onderlinge samenwerking en gesteund door talrijke medewerkers de Groote Oorlog in Morkhoven en Noorderwijk herdenken en eer brengen aan hun gesneuvelde helden. Op 11 november 2008 organiseerde een convenant de opvoering van De Laatste Getuigen in de Sint-Bavokerk van Noorderwijk. Ditmaal heeft de evocatie met steun van de gemeente Herentals en de provincie Antwerpen plaats in de sporthal.

Het accent ligt op drie facetten. Vooreerst de evocatie van de wereldbrand in een twee uur durend programma. Verder een tentoonstelling, waar wij ook de schoolkinderen op uitnodigen en ten slotte de voorstelling van een lijvige brochure - het convenant noemt het naslagwerk - onder de titel Their Name Liveth for Evermore - over Noorderwijk, Morkhoven en zijn oud-strijders. De brochure zal op 11 oktober aan het publiek worden aangeboden, maar er zal nu reeds een exemplaar ter inzage liggen.