Donderdag 30 maart 2017
image
logo nnieuws

Contact voor al je nieuws

Nnieuws redactie:
redactie@nnieuws.be

U bent hier

Nostalgische sportieve reünie KTA 1972

Herentals | Vlaanderen
29.05.2016 - 15.14u
Door: Herman Gezelle

De succesvolle lopers-schoolkameraden van het KTA 1972 hielden zaterdag, samen met hun leraars van toen, een warme reünie in café Druyts. De nostalgische herinneringen borrelden er over.

De reünie was een initiatief van Herentalsenaar Eddy Bens. Die botste op een oude foto van het sportieve gezelschap nadat ze in Gent Vlaams kampioen geworden waren op de 8x800 meter. Later zouden ze ook nog 2e worden in dezelfde discipline op het nationaal kampioenschap op de Heizel. Het KTA, vroeger RITS en RITO en nu Campus De Vesten, was altijd een opvallend sportieve school. Twee van de inspirators waren de leraars Jules Withofs (houtbewerking) en Erik De Backer (LO).

'Het waren zij die mij richting atletiek gedreven hebben', getuigt Eddy Wynants, één van de bekende lopers van toen. 'Ik heb uiteindelijk competitie gedaan tot mijn 49e.'

Jules Withofs (88) en Erik De Backer (73) genoten volop van de reünie. De laatste kwam zelfs speciaal over van Brugge, waar hij na zijn schoolcarrière ging wonen.

'Herentals, waar ik 6 jaar les gaf, was een schitterende periode in m'n carrière', onderstreept hij. 'Ik herinner me dat ik de jongens een terug thuisbracht na het lopen en dan naar Merksem. Het waren extra lange dagen, maar het was het allemaal méér dan waard.'

Op de foto : Eric De Backer, Rudi Cools, Louis De Pooter, Eddy Bens, Eddy Wynants, Jef Auwers, Walter Wuyts en Jules Withofs -- foto zwart-wit : de kampioenenploeg uit 1972.

Van the Man / NNieuws.

imageMeer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto