De Luisterbank, een initiatief voor opvoedingsondersteuning van het OCMW van Grobbendonk, organiseert een inleefmoment rond autisme op dinsdag 10 maart 2015 van 19.30 tot 22.00 uur in het gemeenschapscentrum De Volle Vaart (Vaartkom 6, Grobbendonk).

Mensen zonder autisme kunnen leren en lezen over autisme. Hoe het voelt om autisme te hebben, is nog een andere zaak. Tijdens het inleefmoment word je ondergedompeld in de zintuiglijke wereld van mensen met autisme. Door de belevingen en reflecties van zowel de ervaringsdeskundigen (mensen met autisme), de begeleider als van het publiek, kom je meer te weten over hoe mensen met autisme de wereld ervaren en welke invloed dat heeft op hun functioneren.

Deze infoavond is bedoeld voor ouders, familie en vrienden van mensen met autisme. Ook (zorg)leerkrachten en GON-begeleiders, onthaalouders en mensen die met kinderen werken, zijn welkom.

Spreker tijdens dit inleefmoment is Stinne Schaerlaecken van de VVA (Vlaamse Vereniging Autisme vzw).

Vooraf inschrijven is gewenst en kan tot 2 maart 2015 bij De Luisterbank, OCMW Grobbendonk, tel. 014 50 81 10, luisterbank@ocmwgrobbendonk.be.

De inkom is gratis.