TG Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! gaan met DE MEEUW naar het Landjuweelfestival in Mechelen.   Op maandag 31 oktober spelen TG Het Vierde Oor en Tejaterbende Oeps! uit Olen op het 500-jaar oude festival voor het amateurtheater: het Landjuweelfestival. Dit festival bekroont jaarlijk de beste en creatiefste voorstellingen uit het amateurtheater in Vlaanderen.

De Jossen

Begin jaren 2000 speelde Tejaterbende Oeps! al enkele malen op het Landjuweel-festival met ondermeer “de Jossen” en “Lysistrata”. Voor Theatergroep Het Vierde Oor is het de eerste selectie. Beide groepen maakten in maart een zeer persoonlijke versie van DE MEEUW, het gekende theaterstuk van Anton Tsjechov.

Stefan Perceval, artistiek leider van Theaterwerkplaats HET GEVOLG ging samen met de spelers aan de slag. De thema’s in het theaterstuk vormden de basis voor onze zoektocht: afscheid nemen, trouw blijven aan je achtergrond of vertrekken, je droom najagen of niets doen, je wentelen in je situatie waar je niet tevreden mee bent of er iets aan doen…

De zoektocht werd zeer persoonlijk en vroeg op emotioneel vlak het onderste uit de kan van de spelers. Maar net deze persoonlijke insteek werd enorm gesmaakt door de Landjuweel-jury.

Geslaagde wisselwerking

Tejaterbende Oeps! en TG Het Vierde Oor wilden deze voorstelling ook absoluut samen maken. Jongeren en volwassenen werkten op een intensieve manier samen, niet alleen de acteurs, maar ook alle andere medewerkers kwamen van de twee theatergroepen.

Deze symbiose was zeer sterk aanwezig in de voorstelling, vond de jury. Het is zelden gezien dat deze wisselwerking zo geslaagd is, merkten ze verder op.

Zaterdag in eigen theaterzaal

DE MEEUW speelden we in het voorjaar op locatie. We spelen de voorstelling nog eens éénmalig in onze eigen theaterzaal op zaterdag 22 oktober. Een weekje later, op maandag 31 oktober spelen we op het Landjuweelfestival in Mechelen, meer bepaald in Theater M, vlakbij het treinstation.

-Het Landjuweelfestival wordt georganiseerd door OPENDOEK vzw en speelt van vrijdag 28 oktober tem dinsdag 1 november op verschillende locaties in Mechelen.

foto's: Johan Temmerman/Nnieuws.be