26 mei: Dag van de Buren, leer je buren kennen via het digitale platform hoplr

Terwijl je verbonden bent met vrienden en familie over de hele wereld, ken je misschien amper de mensen uit je eigen buurt. Het lokaal bestuur Olen wil zijn inwoners hierbij een handje helpen en werkte daarom samen met een werkgroep het project 'Een hart voor mijn buur' uit. Dit project wil bijdragen aan de creatie van een warme, zorgzame buurt waarin buurtbewoners met elkaar communiceren. Hiervoor roept het de hulp van hoplr in.

Hoplr is een digitaal platform met als doel inwoners van een buurt met elkaar in contact te brengen. Momenteel is de eerste buurt in Olen gestart. De buurt 'Hezewijk-Weeën' telt momenteel zelfs al meer dan 80 leden. De reacties zijn heel positief. Er verschijnen regelmatig berichten over thema's die de buurtbewoners aanbelangen. Er zijn al plantjes van eigenaar gewisseld, er is een oproep geweest om samen een straatfeest te organiseren, verkeerd afgeleverde post is terecht gekomen,...

Hoplr bestaat al op heel wat plaatsen. Ondertussen zijn er in Vlaanderen al meer dan 400 buurten actief waar het zijn nut bewezen heeft.

Ga zelf aan de slag met hoplr

Tijdens de infoavond op 29 mei leer je wat hoplr is en hoe het werkt. Kom vrijblijvend luisteren. Ben je daarna ook overtuigd dat het je kan helpen de sociale contacten in jouw buurt te bevorderen? Dan krijg je de kans om zelf je buurt uit te tekenen en er mee aan de slag te gaan.

Infoavond praktisch

Datum: maandag 29 mei om 19.00 uur

Locatie: lokaal dienstencentrum Komie Geire

Kan je niet komen naar de infoavond, maar ben je wel geïnteresseerd? Maak dan een afspraak met een medewerker van Komie Geire om de mogelijkheden te bekijken.