Wie de voorbije weken heeft gekeken naar de Olympische Spelen in Rio, heeft ook kunnen meegenieten van mooie momenten in de Gymnastiek. Wie de internationale turnsport niet op de voet volgt,  keek waarschijnlijk verbaast op dat het Belgisch meisjesteam bij de beste 12 landen van de wereld behoort.

Alex Dillen voorzitter Corpus Sanum : 'Het harde werk van de voorbije 8 jaar in de Topsportschool van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen begint zijn vruchten af te werpen. Wie vanaf 12-jarige leeftijd op de Topsportschool wil geraken kan 3 jaar daarvoor zich selecteren voor instap in een regioclub die training en school combineert.

Dit seizoen starten Paris Leysen en Lore Pauwels van Corpus Sanum op zo een regioclub Toestelturnen na geslaagde testen van vorig seizoen. In een andere Olympische discipline, Trampoline, zorgt Corpus Sanum voor zijn eigen Topsport prestaties.

Met 4 Belgische titels van Yoni Verdonck, Marie Vermeiren, Kaat Sels, Britt en Nell Caers (synchroon) en daarbovenop 4 selecties voor het Wereldkampioenschap kan men fier terugblikken op een knap seizoen.

Het nieuwe seizoen van Corpus Sanum start in Herentals voor gymnastiek op maandag 5 september. De dansgroepen (Hip Hop) van Herentals starten op woensdag 14 september. De onderafdeling Morkhoven begint op zaterdag 10 september. Veel is er niet gewijzigd in de uurrooster en iedereen kan na een gratis proefles nog een gans seizoen aansluiten. De volledige uurrooster kan men terugvinden op de website www.corpussanumherentals.be .

Bij de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum vindt men een aanbod van recreatie turnen, Hiphop tot competitie gymnastiek (toestelturnen, Trampoline en Tumbling) en van jong tot oud aan zeer democratische prijzen. Uiteraard blijft Corpus Sanum zich inzetten voor personen met een beperking, die welkom zijn bij de G-groepen (dans en gym).

De Zumba-groep gaat zijn 5e seizoen in en wie al is komen meedoen weet dat het van goede kwaliteit en voor een zacht prijsje is. De groepen van Herentals zijn bijna allemaal ondergebracht in de accommodatie van het stedelijk Sportcomplex Vossenberg.

In Morkhoven gaan de lessen door in de turnzaal van de basisschool "De Wegwijzer". Corpus Sanum beschikt over 40 bekwame lesgevers, waarvan de meeste nog elk jaar bijscholingen volgen. Talenten uit de recreatieve groepen kunnen op het einde van het seizoen deelnemen aan talententesten. Wie hieruit wordt uitgekozen krijgt een kans, maar is geen verplichting, in een wedstrijdploeg.

Als je wil aansluiten bij Corpus Sanum komt dan best een keer naar één van de zalen tijdens de lessen. Je mag één les gratis meedoen en je krijgt dan alle informatie voor een aansluiting. Lidgelden zijn democratisch laag. Voor meer inlichtingen kan je terecht vanaf maandag 5 september op tel. 014/222338 of corpus.sanum@telenet.be .

Foto: het trainersteam van Corpus Sanum Herentals / rr.