Dinsdagochtend rond 10.20u is bij een frontale botsing tussen een auto en een vrachtwagen op de Poederleeseweg Vorselaar een vrouw om het leven gekomen. Haar 2-jarig kleinkind raakte zwaargewond. Er wordt voor haar leven gevreesd.  De grootmoeder wilde met haar auto een vrachtwagen inhalen, maar had niet gezien dat er uit de andere rijrichting ook een vrachtwagen kwam aangereden.

Een frontale botsing kon ze niet meer vermijden.

Een huis-aan-huisverpleger die toevallig passeerde, kon het 2-jarige kind, F.D. uit Lille, uit het voertuig bevrijden en reanimeren. Het kind werd in erg kritieke toestand naar het UZA  Edegem gebracht.

De 54-jarige grootmoeder C.P. uit Beerse raakte gekneld in het voertuig. De brandweer Herentals kon haar bevrijden en startte onmiddellijk met de reanimatie, maar kon de vrouw niet meer redden. 

De Poederleeseweg was 2 uur later nog steeds afgesloten voor alle verkeer.

Update 15.30u : Het 2-jarig kindje is in de loop van de namiddag in het UZA aan haar verwondingen overleden. Dat meldt het Turnhoutse parket afdeling Antwerpen. 

De vrachtwagenbestuurder bleef ongedeerd.

Het parket OM stuurde een deskundige die onderzoekt waarom de dame de vrachtwagen inhaalde. (pol)  Foto Peter Vanderveken/ NNieuws.