Automobilisten die over de nieuwe boogbrug (willen) rijden, moeten in Oevel/Westerlo soms veel geduld oefenen aan de verkeerslichten. Het verkeer tussen Neerbuul en Hoogbuul moet immers een brede omleiding volgen door de werken die beide straten scheiden.

Positief nieuws is dat het verkeer sinds de opening van de stalen boogbrug over het Albertkanaal weer vanuit Neerbuul naar Oevel kan en omgekeerd.

Minder prettig is dat er door de heraanleg van het stuk Hoogbuul aan het kruispunt Moleneinde geen doorgang meer mogelijk is van Neerbuul naar Hoogbuul en omgekeerd.

Al het verkeer vanuit Neerbuul (langs het Shopping Park) moet op de boogbrug links afslaan in Moleneinde en kan de omleiding naar Hoogbuul volgen door aan de verkeerslichten rechts af te slaan naar Nijverheidsstraat en Industrielaan. Aan het kruispunt OVI kan je dan rechts de tijdelijk doodlopende straat Hoogbuul inrijden.

Het verkeer dat van Hoogbuul naar Neerbuul wil, moet aan het kruispunt OVI links afslaan om via de Industrielaan en Nijverheidsstraat aan het kruispunt in Oevel links af te slaan naar Moleneinde. Vervolgens rijd je over de boogbrug naar Neerbuul. Hier kan je rechts afslaan naar het Shopping Park of rechtdoor rijden richting O.-L.-V.-Olen.

Snel oplossing voor verkeersdrukte

De omleiding zorgt tijdens de spitsuren echter voor lange wachttijden aan de verkeerslichten op het kruispunt in Oevel, waar Nijverheidsstraat, Moleneinde en Lindenstraat samenkomen. Doorgaand verkeer vermijdt deze zone best door gebruik te maken van de E313. De gemeente Westerlo en het Agentschap voor Wegen en Verkeer beloven snel werk te maken van een oplossing voor de verkeersdrukte, door middel van de verkeerslichten.

De aannemer hoopt het project af te ronden tegen vrijdag 8 juli.

En fietsers?

Om veiligheidsredenen kan tussen Hoogbuul en de nieuwe brug ook geen doorgang meer geboden worden aan fietsers. Zij volgen de omleiding van de auto's of kiezen hun traject buiten de werf- en omleidingszone.