Een schande voor Wallonië.  De onderhandelingen tussen Canada en het Waals Gewest over het CETA-vrijhandelsverdrag CETA zijn afgesprongen. Een ontgoochelde Canadese minister van Handel Chrystia Freeland heeft de onderhandelingen met Waals minister-president Paul Magnette (PS) in Namen afgebroken.

"We hebben heel hard gewerkt met de Europese Commissie en met veel Europese lidstaten, waaronder Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Bulgarije en Roemenië", zegt een duidelijk geëmotioneerde Chrystia Freeland nadat ze de onderhandelingstafel in Namen heeft verlaten.

"Me dunkt dat de Europese Unie momenteel niet in staat is om een akkoord te sluiten met zo'n Europees en vriendelijk land als Canada. Canada is ontgoocheld. Persoonlijk ben ik erg ontgoocheld."

Freeland ziet geen andere mogelijkheid dan de onderhandelingen stop te zetten. "We hebben beslist om terug naar huis te keren. Ik ben echt heel triest. Het enige positieve wat ik kan zeggen, is dat ik morgen terug thuis bij mijn drie kinderen zal zijn."