Vanaf dinsdag 18 april start aannemer Stratica met onderhoudswerken aan het betonnen wegdek in de Postelarenweg en de aanzet van de brug op Sluis. De werken worden uitgevoerd in vijf fasen waarbij zoveel mogelijk beurtelings verkeer mogelijk blijft.

Enkel in de laatste fase van de werken sluit de aannemer de Postelarenweg af en voorzien we een omleiding voor doorgaand verkeer. Als alles volgens planning verloopt, rondt de aannemer de werken eind mei af.

De werken omvatten het plaatselijk vernieuwen van de betonplaten en het aanbrengen van een nieuwe voegvulling in de Postelarenweg en de aanzet van de brug op Sluis. De aannemer voert de werken uit in verschillende fasen. Als alles volgens planning verloopt en als de weersomstandigheden het toelaten, volgt de aannemer deze timing:

Fase 1: Postelarenweg, zijde onpare huisnummers. De aannemer start op 18 april. De werken in deze fase duren vijf werkdagen.

Fase 2: Aanzet brug Sluis, zijde onpare huisnummers. Fase twee start op 24 april. Deze werken duren vijf werkdagen.

Fase 3: Postelarenweg, zijde pare huisnummers. Start op 2 mei. Deze fase neemt negen werkdagen in beslag.

Fase 4: Aanzet brug Sluis, zijde pare huisnummers. De werken in fase 4 starten op 15 mei en duren vijf werkdagen.

Na het plaatsen van de betonplaten in de eerste vier fasen, moet het beton nog voldoende uitharden. Zowel tijdens de werken als tijdens de uithardingsperiode blijft beurtelings verkeer mogelijk.

Fase 5: Postelarenweg volledige breedte van de rijbaan. Als alle betonplaten hersteld zijn, brengt de aannemer de voegvullingen tussen de betonplaten aan. Vanaf dat moment geldt een doorgangsverbod uitgezonderd plaatselijk verkeer. We voorzien een omleiding via De Rooy en de Sint-Apollonialaan. De voegvullingen plaatsen, neemt één week in beslag.

Meer info: dienst openbare werken, 014 33 08 22, openbarewerken.admin@gemeentemol.be