Kamp C start op dinsdag 17 maart met een eerste reeks van 4 Cleantechcafés. Bedrijven stellen dan hun vernieuwend idee voor dat kan bijdragen aan het verduurzamen van de bouwsector. Een vakjury beloont het beste idee met een Cleantechvoucher van 20.000 euro om het project uit te voeren. Kamp C, de provincie Antwerpen en Vito focussen hiermee binnen De Wijk van Morgen volledig op innovatie in de bouwsector. Eerste kandidaten zijn de bedrijven BelgoSino uit Mol en Resus uit Merksem. Iedereen is welkom op de Cleantechcafés op Kamp C in Westerlo.

"Als Cleantech Antenne willen wij bedrijven binnen de bouwsector stimuleren om in te zetten op innovatie en willen wij reeds bestaande innovatie bekend maken bij de bouwsector. Op onze Cleantechcafés bieden we een platform aan dit thema. Bedrijven kunnen er ook een innovatief idee of project pitchen aan een aanwezige jury. Zo maken ze kans op een Cleantechvoucher ter waarde van 20.000 euro. Op die manier willen we de bedrijven extra motiveren en hun project een extra duwtje in de rug geven." , legt gedeputeerde Ludwig Caluwé uit.

Voor het eerste Cleantechcafé op 17 maart hebben zowel BelgoSino als Resus zich kandidaat gesteld voor de voucher. Eerste kandidaat is BelgoSino een fabrikant van waterpompen. Zij hebben een verticaal captatienet voor zandgrond ontwikkeld zonder diepteboring. In combinatie met een warmtepomp kan je voor een veel lagere prijs een installatie plaatsen.

De volgende kandidaat is Resus, een bedrijf dat technologieën ontwikkeld voor een optimale werking van verwarmings- en koelsystemen. De technologie die Resus heeft ontwikkeld voor het opsporen van corrosie in leidingen is een early warning systeem met een diagnosefunctie en heet Risycor. Ze waarschuwt tijdig voor problemen en levert extra informatie over de intensiteit en de timing van het probleem.

De bedrijven zullen gedurende 20 minuten innovatieve projectideeën voorstellen aan de aanwezig jury, samengesteld uit prominenten uit de bouwsector. Daarna volgt een korte vragenronde.

Stel je product of nieuwe technologie voor aan de bouwsector tijdens een Cleantechcafé!

Heeft jouw bedrijf een vernieuwend idee, concept, systeem, materiaal... dat een belangrijke bijdrage kan leveren aan het verduurzamen van de bouwsector/bouwprojecten? Meld je aan via www.kampc.be voor de andere cafés op 14 april, 12 mei of 9 juni.

Benieuwd naar de toekomst van de bouwsector?

Je kunt gratis een Cleantechcafé bijwonen om te ontdekken welke producten klaar zijn om op de markt los te laten. Schrijf je in voor 17 maart, 14 april, 12 mei of 9 juni. Het café is geopend vanaf 16 uur, het programma vangt aan om 17 uur. Meer praktische info via www.kampc.be of via info@kampc.be

Dit initiatief is een samenwerking tussen Kamp C, provincie Antwerpen en Vito

PRAKTISCHE INFO

Wanneer:
dinsdag 17 maart 2015
dinsdag 14 april 2015
dinsdag 12 mei 2015
dinsdag 9 juni 2015

Het café is geopend vanaf 16 uur, het programma vangt aan om 17 uur en eindigt om 19 uur.

Waar:
Kamp C, Centrum Duurzaam Bouwen en Wonen
Britselaan 20, 2260 Westerlo

Meer info:
www.kampc.be

Foto : Kick-Off De Wijk van Morgen – Copyright: Dominique Boonen