Het werd een ontroerend weerzien tussen Colin Brown en Magda Alen. De Canadees Colin Brown, oorlogsveteraan en medebevrijder van Mol, ontmoette 'het kleine meisje' Magda Alen na meer dan zeventig jaar opnieuw. Colin en Magda gingen al in 1944 met elkaar op de foto in Donk, kort na de bevrijding.

Colin had de foto al die jaren bewaard, maar wist niet meer wie het kleine meisje was. Dankzij een Facebook-oproep van het gemeentebestuur kreeg het meisje al snel een naam. De Verbroedering Vaderlandse Groeperingen (Mol) VVG bracht de twee afgelopen weekend samen tijdens de jaarlijkse herdenking van de bevrijding.

Colin Brown, een Canadese oorlogsveteraan, startte in 2015 een zoektocht naar een klein meisje waarmee hij in september 1944 op de foto ging in Donk.

In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog verbleef Colin met het tweede bataljon Argyll and Sutherland Highlanders enkele dagen in Donk, waarbij ze de opdracht kregen om het kanaal te bewaken.

Gastgezin

Colin wilde op gezegende leeftijd graag weten wie van het gezin nog in leven is. Misschien was een ontmoeting zelfs mogelijk. Hij herinnerde zich geen details die tot snelle identificatie konden leiden. Gelukkig had hij enkele foto's.

Zoektocht leidt tot resultaat

Het gemeentebestuur plaatste een oproep met daarbij de foto's op Facebook. Deze werden massaal gedeeld en bereikten al gauw enkele familieleden die de mensen op de foto's wisten te identificeren. Het kleine meisje naar wie Colin op zoek was, bleek Magda Alen te zijn.

Ontmoeting

Magda Alen leefde nog en zag een hereniging wel zitten. Ze wilde eerst haar emoties in alle rust en sereniteit verwerken alvorens hier publiek over te praten. Op 17 september was het dan zover en zagen Colin en Magda elkaar weer.