Directrice Mieke Baelus van basisschool Wijngaard maakt zich zorgen. Ze wijst het stadsbestuur op de erg gevaarlijke situatie die is ontstaan door het weglaten van het zebrapad aan De Repertoire. De schoolkinderen steken daar nu onbeschermd de drukke Poederleeseweg over.

De heraanleg van de Poederleeseweg met het kruispunt aan de Olympiadelaan, zorgde ervoor dat het beschermd zebrapad dat in de verlengenis lag van de smalle wegenis die de Poederleeseweg verbindt met de woonwijken en basisschool De Wijngaard, verdwenen is.

De kinderen, eventueel vergezeld van hun ouders of begeleider, moeten vanaf nu het verbindingspad dat uitgeeft op de Poederleeseweg, naar het heraangelegde kruispunt stappen, om daar over te steken. Dat is zo'n 75 m over een hobbelig onverhard parcours langs voortuinen.  

Op het kruispunt, waar de verkeerslichten pas volgende week in werking gesteld worden, ligt wel een splinternieuw zebrapad. De Poederleeseweg is een gewestweg.  Het agentschap Verkeer en Wegen gaat de zaak onderzoeken om vooralsnog een zebrapad aan de oversteek te realiseren.