De 16e editie van muziekfestival Gladiolen heeft heel wat moois in petto. Tijdens het weekend van 22 en 23 mei halen ze met Arsenal, Magnus, K's Choice, Dotan en Urbanus een flinke lading topnamen naar Olen.

Op vrijdag 22 mei staat een live-show van Magnus op het programma. Deze supergroep rond dEUS-frontman Tom Barman en electronica-wonder CJ Bolland brengt een stevige mix van rock en dancebeats. Met Tim Vanhamel (Millionaire), Joris Caluwaerts (Zita Swoon) en Christophe Claeys (Balthazar) staat er een fantastische all-star rockband op het podium die de muziek live zal laten knallen.

Diezelfde dag staat een exclusief festivalconcert van Dotan op de affiche. De Nederlandse singer-songwriter en zijn band zijn sinds het megasucces van monsterhit "Home" helemaal doorgebroken. Na een volledig uitverkochte clubtour trekt de groep deze zomer door gans Europa. Ze doen dit jaar slechts een paar Belgische festivals en uiteraard mocht Gladiolen niet ontbreken op hun tournee.

Met verder nog rockbands Willow, Team William en Rhinos Are People Too en een vinnige DJ-set van Mumbai Science als afsluiter is de Mars Main Stage op vrijdag goed gevuld. Op de DJ-podia zullen ondertussen onder andere Alvar & Millas, Zohra, Tim V en Laston & Geo hun beats laten klinken.
Van Arsenal tot Urbanus

Zaterdag 23 mei zal Arsenal met hun smeltkroes van dance, rock, hiphop en exotische ritmes het podium in vuur en vlam zetten. Deze Belgische topband viert dit jaar zijn 15de verjaardag. Dat feestjaar zetten ze halverwege mei in met een reeks uitverkochte avonden in de Brusselse AB, waarna ze een week later op Gladiolen een grand cru festivalzomer zullen ontkurken.

Eerder werd de komst van K's Choice al bekendgemaakt. De populaire groep rond Sarah en Gert Bettens brengt dit voorjaar het nieuwe album "Phantom Cowboy" uit. Gladiolen mag de festivaldoop van deze pasgeboren plaat vieren, en uiteraard zullen hun grootste hits niet ontbreken op de setlist.

Voor de vrolijke noot tussendoor zorgt niemand minder dan Urbanus. Samen met de Nederlandstalige rockband De Fanfaar brengt hij een gloednieuwe muziekshow vol bontjassen, hittentitten en plastiek zakskes die bij iedereen een glimlach op het gelaat en danskriebels in de benen zal toveren.

Het jonge talent van Soldier's Heart, Douglas Firs en Five Days vervolledigt zaterdag het hoofdpodium, waar Studio Brussel-DJ's Christophe Lambrecht en Ilse Liebens zullen zorgen voor de afterparty. Achter de draaitafels van de DJ-podia vind je die dag ondermeer DJ Licious, Michael Midnight, DB Vox en Only The Lonelies.

25 bands, 25 euro

Gladiolen blijft trouw aan zijn reputatie van betaalbaar festival.  Met een combiticket ben je nog goedkoper af: voor amper 25 euro krijg je 25 topgroepen en DJ's te zien, netjes verspreid over 2 dagen festivalplezier. De voorbije 4 jaren was het festival telkens uitverkocht, een ticket in voorverkoop aanschaffen is dus aangewezen.