Op woensdag 25 maart sloot de gemeentelijke basisschool Klim-Op haar sponsoractie 'Recht op spelen' af met een speelinstuif op het voetbalterrein van Moldavo. Afgelopen weken verkochten de leerlingen sponsorkaartjes: elk kaartje stelde 1 m² speelterrein voor. Gelukkig kregen de kinderen voldoende speelterrein gesponsord om met alle kleuters en kinderen van de lagere school samen te spelen. Iets wat voor elk kind lang niet vanzelfsprekend is. De opbrengst van de actie gaat naar Unicef.

De kinderen speelden in groepjes tal van spelletjes. Er werd gewerkt met een doorschuifsysteem. Elk groepje vertegenwoordigde één van de kinderrechten en droeg hiervan het vaandel. Ouders, grootouders, ... waren welkom om de kinderen aan te moedigen tijdens de spelen. De voormiddag startte en eindigde met een gezamenlijke dans.

De dag werd in elkaar gestoken door de leerkrachten lichamelijk opvoeding. Ook de leerkrachten levensbeschouwelijke vakken maakten er een gezamenlijk project van en informeerden de kinderen over het 'recht op spelen'.

Unicef
De verzamelde sponsorgelden maakt de school integraal over aan Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties dat zich inzet voor de rechten van kinderen over de hele wereld.