Op 2 oktober nam Turnhout deel aan "Sunday Shopday". Meer dan 30 Turnhoutse winkels zetten die zondag de deuren open. En op de Grote Markt kon het publiek terecht voor een event in het teken van "Jacht en natuur".

Studenten "E-commerce, retail en sales" van Thomas More organiseerden een reeks leuke activiteiten met een roofvogelshow als hoogtepunt. Nu vrijdag 02 december overhandigen zij de opbrengst van hun event aan Natuurpunt Turnhout.

Jacht en natuur

"Jacht en natuur" was het thema van het event op de Grote Markt in Turnhout tijdens Sunday Shopday op 2 oktober. Dat thema sloot mooi aan bij het verleden van de stad. De jacht en de valkerij spelen immers een belangrijke rol in de geschiedenis van Turnhout, zoals je in het Taxandriamuseum kunt zien.

De bezoekers konden genieten van een roofvogelshow, maar ook heel veel zelf doen: oude volkspelen, boogschieten, een obstakel run en grime voor de kinderen, afgestemd op het thema. Het weer zat niet mee, maar dat kon de pret niet bederven. Wie er was, genoot met volle teugen. Natuurlijk kon je er ook een hapje en een drankje nuttigen aan kraampjes met eigen bereide producten en streekproducten.

Mooie opbrengst voor Natuurpunt

De studenten zetten de sponsorgelden die ze verzameld hadden niet alleen efficiënt in, ze wisten door hun ondernemingszin ook een mooie winst te boeken. Vrijdag overhandigen zij op de campus van Thomas More in Turnhout het mooie bedrag van 900 euro aan Richard Vergaelen en Fred Geysels van Natuurpunt Turnhout.

Zij gaan het geld gebruiken om mensen, die het financieel niet breed hebben toch de mogelijkheid te geven om deel te nemen aan betalende activiteiten van Natuurpunt zoals geleide wandelingen, filmavonden, lezingen,... Natuurpunt Turnhout werkt daarvoor samen met Uitpas.

E-commerce, Retail & Sales

"Sunday Shopday" werd georganiseerd door laatstejaarsstudenten E-commerce, Retail & Sales van Thomas More, Campus Turnhout. De opleiding biedt een gevarieerd keuzetraject voor ondernemende, commerciële en creatieve mensen met een doe-mentaliteit, organisatietalent en de nodige managementvaardigheden. "Sunday Shopday" kaderde in een multidisciplinair project waarmee zij hun competenties moesten tonen.