Militanten van de Open Vld hebben zaterdagmiddag actie gevoerd in het centrum van Herentals. Ze deelden een ijskrabber-parkeerschijf uit om de nood aan parkeerplaatsen en de gebrekkige inrichting van het centrum van Herentals aan de kaak te stellen.

Voorzitter Tom Ryken en partijsecretaris Dirk Van Thielen hadden o.a. versterking gekregen van Martine Taelman uit Grobbendonk.

Tom Ryken: "Herentals is zeker geen kei in mobiliteit. De verdwijnpaal moet weg blijven. Schepen van Mobiliteit Jos Schellens (sp.a) antwoordde  eerder in een interview op de vraag of de verdwijnpaal terugkomt gewoon 'zeg nooit nooit'. Voor ons is het duidelijk dat die paal definitief moet wegblijven."

De Open Vld ziet nog andere knelpunten. Er is onvoldoende parkeergelegenheid in het centrum. "Sp.a en CD&V beloofden al in 2006 om het binnengebied van het Schaliken te ontwikkelen tot parkeergelegenheid. Nu eind 2011, is er nog altijd niets van in huis gekomen. We willen dat dat nu eindelijk gerealiseerd wordt."

De derde heraanleg van de kasseien in het centrum is volgens de Open Vld geen succes. Door de breedte van de voegen vormen ze een gevaar voor fietsers. De fietsers gaan over het voetpad rijden.