Van 23 juni tot en met 22 juli 2017 loopt een openbaar onderzoek over een aanvraag van omgevingsvergunning voor de aanleg van de fietsostrade Herentals - Balen langs spoorlijn 15 (cluster 2 en 3). Het dossier ligt ter inzage op onze dienst ruimtelijke ordening, eerste verdieping 't Getouw, Molenhoekstraat 2.

Wie wenst kan een bezwaarschrift met opmerkingen indienen. Dit kan per brief naar het college van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2 of via www.omgevingsloket.be.

Met de aanleg van deze fietsostrade investeert de provincie Antwerpen sterk in het fietsbeleid voor de Kempen. De fietsostrade is een bovenlokale fietsroute die je met de fiets snel, comfortabel en veilig een grotere afstand doet afleggen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen voor de aansluitingen naar bedrijven, scholen en dorpskernen. De fietsostrade is daardoor ideaal om met de fiets naar je werk, je school of de winkel te rijden. Je vindt er meer informatie over op www.antwerpenfietsprovincie.be.

Tussen Mol en Balen

Tussen Mol en Balen gaat de spoorweg via de Rozenberg dwars door de Netevallei om uiteindelijk via een spoorwegbrug over het kanaal het centrum van Balen te bereiken. De fietsweg wordt volledig langs de spoorweg aangelegd met een maximale bescherming van het omliggende natuurlandschap.

Meer info: dienst ruimtelijke ordening, 014 33 08 30, ro@gemeentemol.be