Van 20 april tot en met 19 mei 2015 loopt een openbaar onderzoek naar een nieuw rooilijnplan voor buurtweg nummer 23, gedeelte tussen Goorstraat en buurtweg nummer 47 in Achterbos. Wie wenst kan in deze periode de plannen inkijken op de dienst ruimtelijk beleid in 't Getouw, eerste verdieping, Molenhoekstraat 2.

De rooilijn bepaalt de grens tussen het openbaar domein en de privépercelen. Buurtweg nummer 23 is een veldweg in Achterbos. Het buurtweggedeelte tussen de Goorstraat en buurtweg nummer 47 heeft op een bepaalde plaats een enorme overbreedte. Aangezien deze overbreedte sinds mensenheugenis niet meer in gebruik is als openbare weg, is het aangewezen op deze plaats de buurtweg terug te brengen tot haar huidige gebruiksbreedte, namelijk 10,20 meter. De sectie patrimonium & projecten stelde een plan tot wijziging op.

Plannen inkijken
Tijdens de zitting van 23 maart keurde de gemeenteraad het nieuwe rooilijnplan voorlopig goed. Nadien volgt een openbaar onderzoek, waarna de definitieve vastlegging kan gebeuren. Tijdens het openbaar onderzoek kan je de plannen inkijken en eventuele bezwaarschriften of opmerkingen indienen. Die doe je met een aangetekend schrijven naar het College van burgemeester en schepenen, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol. Je kan je bezwaarschrift tegen ontvangstbewijs ook afgeven aan de balie van de dienst ruimtelijke beleid.

De dienst ruimtelijk beleid is open van maandag tot en met vrijdag van 9 tot 12 uur, bijkomend ook op woensdag van 13.30 tot 16 uur en op donderdag van 16 tot 19 uur.