Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 2 mei 2017 een woonomgevingsplan voor de woonkernen van Hulshout, Houtvenne en Westmeerbeek principieel goedgekeurd. Dit woonomgevingsplan bestaat uit een grafisch zoneringsplan en een tekstbundel met stedenbouwkundige richtlijnen.

De woonkernen worden in het grafisch zoneringsplan opgedeeld in drie zones: een centrumgebied, een centrumwijk en een randwijk. De stedenbouwkundige richtlijnen leggen voor de ganse woonkern algemene richtlijnen op, maar ook specifieke richtlijnen per zone. Op deze manier wenst het bestuur tot een transparanter en duurzamer ruimtelijk ordeningsbeleid te komen in de woonkernen.

Vooraleer het woonomgevingsplan aan de gemeenteraad ter definitieve goedkeuring wordt voorgelegd, organiseert het college van burgemeester en schepenen een openbaar onderzoek van mandag 19 juni tot en met woensdag 19 juli.

Om iedere burger voldoende kans te geven in de vakantieperiode om een reactie op de het woonomgevingsplan in te dienen, heeft het college van burgemeester en schepenen beslist om de periode van het openbaar onderzoek met de 30 dagen te verlengen.

Eventuele bezwaren en opmerkingen op het woonomgevingsplan kunnen tot en met vrijdag 18 augustus 2017 om 12.00 u. worden bezorgd op het volgende adres:

College van burgemeester en schepenen

Prof. Dr. Vital Celenplein 2

2235 Hulshout