Zondag 4 september kan je in het Opvangcentrum voor Vogels en Wilde dieren in Herenthout kennismaken met het nieuwe egelhuis. Ook in de vakantie bleef het, mede door het warme weer met hittegolf, erg druk in het centrum.

Egels in egelhuis

In het centrum werden heel wat jonge uitgedroogde egeltjes binnengebracht. De verantwoordelijke van het centrum Mieke De Wit, raadt iedereen aan om in zijn tuin een schoteltje met water en een bordje met kattenvoer te plaatsen. Restjes van de tafel en keukenafval lusten de jonge egeltjes eigenlijk niet.

Gekko uit koffer Curacao

Je moet het maar meemaken. Je maakt je koffer na de terugreis uit Curacao open en je vindt er een gekko in. Of je vindt een nest met vier jonge konijntjes die alleen achterbleven in het nest. Zondag kan je mogelijk zien hoe de konijntjes in de couveuse hun papfles krijgen.

In het centrum werden de voorbije weken ook heel wat mini-vleermuizen binnengebracht. De beestjes bleven in hun jacht op insecten tegen een vliegenvanger plakken. Wie dat thuis voorheeft kan best de mini-vleermuizen met vliegenvanger en al binnenbrengen.

De opendeur van het VOC Neteland aan de Langstraat 29 in Herenthout is zondag van 11 tot 18u. Je kan er een kijkje nemen achter de schermen, het nieuwe egelhuis bezoeken en regelmatig naar de vrijlatingen van de gezonde dieren en vogels kijken.

(foto's: VOC Neteland)