Wie zin heeft in een verrassende avondwandeling en onderweg wil genieten van lekkere Kempense biertjes, die kruist zaterdag 12 oktober best aan in zijn agenda. Landelijke Gilde Geel-Holven organiseert dan de derde editie van ‘Lekkers mé e kolleke’, een combinatie van een gezonde wandeling en van veel heerlijks genieten. Vooraf eten of drinken wordt zelfs ten stelligste afgeraden. Onderweg worden de lekkerbekken ook nog verwend met lekkere hapjes.

Als het over eten en drinken gaat, dan zit je altijd goed bij de Landelijke Gilden.  Het jaarlijkse fietsevent Bikken & Biken heeft die reputatie alleen maar versterkt. In Holven hebben ze daar een herfstversie op gemaakt waarbij lekkere, maar minder gekende, biertjes centraal staan. De voorbije edities kregen ze voor ‘Lekkers mé e kolleke’ steeds meer volk op pad. Tot meer dan tweehonderd.

Omdat de reacties zo positief waren kon ook een derde editie moeilijk uitblijven. Voor die van zaterdag 12 oktober werd alvast een nieuw en verrassend parcours uitgetekend (net geen 7 kilometer) en vijf speciale Kempense biertjes (Flodder, Kleveren 10, Paternoster, Gildebier en Zeezuiper) geselecteerd. Voor de Bob’s onder de deelnemers worden een assortiment frisdranken, koffie en thee voorzien. De organisatoren raden  aangepast schoeisel en een zaklamp aan.

Op drie verschillende locaties krijgt het schuimend vocht het gezelschap van een lekkere, zeg ook maar stevige hap. Besluiten doen ze dit jaar met gepaste trots: een stevige portie fritten én een lekke pint uit het grandioze gamma van ‘België Bierland’.

Wie aan Lekkers mé e Kolleke deelneemt kan tussen 18 en 20 uur in de parochiezaal van Geel-Holven langs de Kapelstraat vertrekken. Het ganse parcours wordt bewegwijzerd. Met al die proeverijen en versterkende drankjes en hapjes erbij mag men rekenen dat men zo’n 3 uur onderweg is.

Deelnemen kost 13 euro per persoon. Kaarten hiervoor zijn tot en met dinsdag 8 oktober te verkrijgen in Toerismehuis de Waag op de Markt, bij Studico aan de dr.-Vandeperrestraat, of via een mailtje naar vansant.ludo@skynet.be. Inschrijven kan ook door storting van het vereiste bedrag op rekening 733-3090510-23 van Landelijke Gilde Holven. De kaarten liggen dan klaar aan de inkom.

Ook op zaterdag 12 oktober zijn er, zolang de voorraad strekt, nog een beperkt aantal deelnemingskaarten verkrijgbaar. Maar die kosten dan wel 15 euro. (lv)