Het drukke 1 mei-weekend nog niet helemaal verteerd pakten de gymnasten van Corpus Sanum 5 titels op de voorbije Vlaamse en Belgische kampioenschappen Trampoline en Dubbelmini.

In cultuurcentrum 't Schaliken voerde de dansgroepen 2 formidabele show met "IT'S MOVING TIME". Naast kwantiteit staan de lesgevers voor dans ook garant voor kwaliteit.

Op de Memorial Bjorn Serneels streden meer dan 350 gymnasten om de begeerde trofeeën.

Voor Corpus Sanum mochten Fran Goris, Robbe Eelen, Jill Goris, Lenn Van Genechten, Kaat Sels, Dorien Glassee, Lore Ooms en Teo Teodoru in de discipline Dubbelmini op het hoogste schavotje. Op Trampoline gingen Fem de L' Arbre, Lenn Van Genechten, Dali Luyckx, Luna Simons, Dorien Glassee, Rhodo Bervoets en Yoni Verdonck met goud naar huis.

De Vlaamse kampioenschappen A & B niveau Dubbelmini gingen daags voordien door in Hulshout. Daar was Marie Vermeiren (B13-14) goed voor zilver net als Teo Teodoru (A13-14). Een bronzen medaille was er voor Anouk Caers (A senior), maar de hoofdvogel werd afgeschoten door Britt Caers in de categorie A15-17 jaar.

Het Vlaams kampioenschap C niveau ging vorige zaterdag door in Schelle. Op Trampoline waren er medailles voor Zoë Elst (3de), Luna Simons (3de) en Robbe Eelen (2de). Op de Dubbelmini kwamen Zoë Elst (2de), Flor Avonds (3de) en Jorien De Peuter (2de) op het podium. De beste prestatie van de dag kwam ongetwijfeld van Jill Goris die verdiend de Vlaamse titel won bij de 15-16 jarigen.

Op het Vlaams kampioenschap Toestelturnen kwamen Lore Pauwels (9de) en Paris Leysen (4de) in actie en eindigden op de ranking in de eerste helft van de klassement. Zij blijven beide op koers voor de Topsportschool Gymnastiek.

Vorige zondag was er, ook in Schelle, dan het eerste Belgisch kampioenschap, met name Dubbelmini. De dag begon bijzonder goed voor Corpus Sanum. Regerend Belgisch kampioene Marie Vermeiren (B13-14) kon haar titel met succes verdedigen. Rhodo Bervoets kon de misstap van haar synchroon partner Teo enigszins rechtzetten en pakte de bronzen medaille. De tweelingzussen Nell & Britt Caers waren weer de besten in de categorie A15-17 jaar. Nell werd op vlotte wijze Belgisch kampioene en Vlaams kampioene Britt moest ditmaal genoegen nemen met zilver.

Volgend weekend worden gymnasten weer tot de favorieten gerekend op het BK Trampoline en dan trekt gans de ploeg op eind van mei nog naar Zweden voor het Internationaal toernooi Frivoltencup.