U bent hier

Opvallend leerzame Mobibus

Herentals
26.01.2017 - 15.54u
Door: Herman Gezelle

Nog tot 3 februari staat de bekende Mobibus aan het administratief centrum, Augustijnenlaan 30. De Mobibus is een mobiele interactieve tentoonstelling die zich richt op de tweede graad van het secundair onderwijs.

Schepen Jan Michielsen (CD&V) mobiliteit : 'Deelnemen aan het verkeer is een complexe zaak, zeker voor jongeren. Uit de ongevallenstatistieken blijkt dat in de leeftijdscategorie van 15- tot 29-jarigen het verkeer doodsoorzaak nummer één is. Het is dan ook levensbelangrijk dat jongeren de nodige kennis en vaardigheden aanleren om zich veilig in het verkeer te begeven.

Daarnaast is het ook van belang dat jongeren zich op een duurzame manier leren te verplaatsen.

Als uitgangspunt voor de doe-tentoonstelling Mobibus wordt het Educatief actieplan verkeers- en mobiliteitseducatie voor het secundair onderwijs gebruikt. Op basis van het actieplan werkt de Mobibus met 5 modules die extra aandacht verdienen in de tweede graad secundair onderwijs.

De reacties bij de Herentalse scholen zijn heel positief.  Zo'n 500 leerlingen bezoeken de Mobibus.  Het kan hen enkel maar belangrijke items bijbrengen om veiliger door het verkeer te raken,' besluit schepen Jan Michielsen.

Foto's Johan Temmerman / NNieuws.
Meer nieuws

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto