In juli en augustus kan je met je straat of buurt een zomerse speelstraat inrichten. Een speelstraat is een straat die gedurende een bepaalde periode volledig voorbehouden is voor spelende kinderen en buurtbewoners. Je kan bovendien een speelbox ontlenen om je straat om te toveren tot een waar speelparadijs voor alle kinderen uit je buurt.

"Een speelstraat kan ingericht worden in straten die vooral een woonfunctie hebben en waar een snelheidsbeperking van 50 km per uur geldt," vertelt schepen Gert Storms. "Tweederde van de bewoners van de straat moet zich akkoord verklaren met het inrichten van de speelstraat. Bovendien moet één inwoner de functie van meter of peter of zich nemen. Hij of zij is het aanspreekpunt van de speelstraat."

De aanvragen voor een speelstraat kunnen gebeuren via een digitaal aanvraagformulier, uiterlijk op 15 mei 2017 bij de jeugddienst van Kasterlee. Het reglement met de voorwaarden en het aanvraagformulier vind je op www.kasterlee.be, kijk op de homepage.

Met dit initiatief wil het gemeentebestuur kinderen de kans geven om te spelen in de openbare ruimte en het sociale contact tussen buren bevorderen.

INFO: gemeentelijke jeugddienst Kasterlee – jeugd@kasterlee.be - 014 85 99 23