Overlezen, het populaire boekenprogramma van provinciaal cultuurhuis de Warande, houdt voor het derde jaar op rij twee zomersessies op originele locaties in de Turnhoutse binnenstad.

Het zijn pop-up-voorstellingen zonder muzikant en slechts één auteur te gast. Uiteraard zijn ook de vaste panelleden – minister van Staat Jos Geysels en journalist Karl van den Broeck - van de partij. Zij overladen het publiek met leestips voor zowel een natte als een droge zomer.

De eerste sessie vindt op dinsdag 5 juli plaats in de pastorie van OLV-Middelares aan de de Merodelei 191 in Turnhout. Het is een unieke gelegenheid om deze locatie nog eens te bezoeken. Auteur Gie Bogaert is er te gast. In zijn nieuwe roman “Roosevelt” schetst hij een kleurrijk portret van de Rooseveltplaats in Antwerpen, bekend bij iedereen die wel eens met de bus tussen Antwerpen en Turnhout pendelt.

De Hoogstraatste auteur Leen Huet is de tweede zomergast. Zij schreef een indrukwekkende biografie van de 16de-eeuwse schilder Pieter Bruegel. Het gesprek met Leen Huet vindt plaats tijdens de Koep-dag op vrijdag 19 augustus in de alom bekende watertoren in de Warandestraat.

Beide voorstellingen starten om 19u30 en zijn gratis.

foto: Gie Bogaert/Koen Broos