Op zaterdag 8 en zondag 9 april speelt de Koninklijke Fanfare Sint-Pieter uit Herenthout haar jaarlijkse Palmenconcerten.

Dit jaar onder de titel ‘Kaleidoscoop’.

Je mag een veelkleurig programma verwachten. Dit jaar brengen we hoogstaande en alom gewaardeerde werken van Belgische componisten. We hebben onder meer werken van Raymond van het Groenewoud, Toots Thielemans, Jan Van der Roost, Tom De Haes, Stijn Aeertgeerts, Kevin Van Giel, André Waignein, op het programma gezet.

Praktische info:

Palmenconcerten op zaterdag 8 (19.30 uur) en zondag 9 april 2017 (19.00 uur) “Kaleidoscoop, veelkleurige muzikale reflecties” Zaal Lux, Markt, Herenthout Presentatie: Maïka Janssens Voorverkoop: 8 euro, aan de kassa 10 euro

Vlaamse componisten

De Koninklijke Fanfare Sint-Pieter ontstond in 1872 uit een koor. Patrick Milbou leidt een vijftigtal muzikanten; de jeugdband JOLO, vijftien jonge muzikanten sterk, staat onder leiding van Jorrick Saelen en zal een deel van het concert voor zich nemen. Tijdens het provinciaal concours van 2015 speelde de Herenthoutse fanfare in de categorie 'uitmuntendheid' en behaalde een grote onderscheiding.

Voorzitter Francis Van Beylen: “Onze fanfare tracht een evenwicht te vinden tussen het ernstigere en lichtere werk, tussen enkele grote concerten per jaar en de kleinere optredens. Zo luisteren we 21 juli- en 11 november-vieringen op, we trekken geregeld rond voor andere verenigingen zoals de brandweer, de voetbalclub en de carnavalstoet van Herenthout.”

Sinterblaasfeest

“Ook liggen we dikwijls aan de basis van speciale activiteiten zoals een carnaval-concert voor de kinderen ‘Huirtuit Bovenal’ of een muzikaal ‘sinterblaasfeest’ waarbij de heilig man de verschillende instrumenten voorstelt.

De kinderen van de basisscholen en de muziekacademie werden begeleid in een aantal originele liedjes. Daarnaast trachten we via een actieve jeugdwerking nieuw bloed in ons korps te krijgen”, vervolledigt dirigent Patrick Milbou het plaatje.

Alle info: www.kfsintpieter.be.