Vlaanderen is in de ban van panda's en giraffen. Terwijl het dierenpark Pairi Daiza al maandenlang juicht om de komst van 2 panda's verheugde het dierenpark Planckendael in Mechelen zich op de geboorte van een baby-giraf.

De 2 reuzenpanda's Hao Hao en Xing Hui zijn zondagmiddag aangekomen op het vliegveld van Zaventem. Daar werden ze plechtig ontvangen door premier Di Rupo. In de namiddag vertrokken ze onder grote belangstelling en escorte van de politie richting Pairi Daiza. Ze zullen er nu 21 dagen in quarantaine geplaatst worden.

De dieren zullen er te bewonderen zijn vanaf de opening van het park op 5 april.

Valentijnsgirafje


© belga. © belga.  
 
In Planckendael werd op 14 februari een babygiraf geboren. Heel toepasselijk heeft de spruit een vlek in de vorm van een hartje op de bil.
De giraf is naar alle waarschijnlijkheid een meisje en in de dierentuin is men naarstig op zoek naar een Afrikaanse naam beginnend met een P. Alle dieren die in 2014 geboren worden in de Zoo Antwerpen en Plackendael krijgen een naam met deze beginletter.
De bevalling verliep vlot, onder discreet cameratoezicht en op vrijdagochtend troffen de verzorgers mama Barbie aan met het babytje , dat al naarstig aan het drinken was. Schoongelikt en wiebelend op dunne beentjes.
Vermits het nog iets te koud is buiten, dienen bezoekers zich voorlopig tevreden te stellen met een blik door de ramen van de lodge. Maar eens de temperatuur een beetje stijgt, zal het  nieuwe girafje ook in het buitenverblijf te bewonderen zijn.