Vzw Den Draai en OCMW Heist-op-den-Berg bundelen reeds enkele jaren samen de krachten om gerichte acties m.b.t. de Wereldverzetdag tegen kansarmoede te organiseren.

Pannenkoekendag

De pannenkoekendag tegen (kans)armoede was aan haar derde editie toe. Vele (gemeentelijke) diensten offerden hun middagpauze op, maar ook vele plaatselijke mensen kwamen een hart onder de riem steken.

Gedurende de voorbije jaren is de opkomst naar dit evenement steeds in stijgende lijn. Dankzij de warme inzet van de talrijke vrijwilligers heeft deze ploeg de talrijke opkomst kunnen ‘bedienen’. In totaal kwamen maar liefst 283 mensen hun solidariteit tonen.

The Selfish Giant

Op woensdag 19oktober is er de filmvoorstelling in het cultuurcentrum ‘The Selfish Giant’ . Mensen die hun plaktattoo dragen en zo de campagne mee steunen, kunnen aan een verminderd tarief de filmvoorstelling bijwonen.

Tickets kunnen ook in voorverkoop in het cultuurcentrum gekocht worden. Steven Goegebeur, de peter van de campagne, zal de avondfilm inleiden en de winnaar van de wedstrijd bekendmaken.

aarnaast is er, net zoals vorig jaar, een heuse selfiewedstrijd via facebook. Bij het dragen van het plaktattoo, die op verschillende gemeentelijke diensten verkregen kan worden, kan je één van de leuke prijzen winnen.

Meer informatie via www.vzwdendraai.be of via de facebookpagina van vzw Den Draai.