Groen Olen keert terug op het lokale politieke front.  Nochtans bestond al langer een vraag naar een duurzaam alternatief bij de kiezers van deze gemeente.

Onlangs besloten enkele Olense inwoners het heft in handen te nemen en Groen nieuw leven in te blazen op lokaal niveau.

Initiatiefnemer Elke Tweepenninckx: "We voelen in ons dorp al een tijdje een groeiende nood aan een groene visie voor de toekomst. Met de oprichting van Groen Olen willen we een positief alternatief bieden voor de Olenaar".

'Groen Olen wil ideeën rond ecologische transitie, milieubewust leven, lokale en deeleconomie, alternatieve energiebronnen, duurzaamheid, (openbaar) vervoer, andere leervormen, inspraak en participatieve democratie, integratie en ecosystemen een stem geven en mobiliseren.

Groen Olen wil het Olense bestuur stimuleren om beslissingen te nemen als een gemeente die klaar is voor een duurzame en participatieve toekomst.

Groen Olen heeft de intentie om samen te werken over de partijgrenzen heen, wil de burger nog meer inspraak geven , en op termijn mee vorm laten geven aan het beleid edoor nieuwe vormen van directe democratie. Olen is immers een gemeente waar heel wat leeft en in beweging is, en waar dus veel potentieel tot vernieuwing is.'

Frisse ideeën welkom

'Groen Olen nodigt iedereen uit die dit initiatief een warm hart toedraagt, om samen te werken en ideeën uit te wisselen.  Partijkaarten zijn hierbij overbodig.   Heb ook jij frisse ideeën voor de toekomst : afspraak donderdag 22 juni tussen 7-9u, aan het station van Olen. Trekkers van dit initiatief zijn Elke Tweepenninckx, Robbie Deighton en Tine Symoens.

Voor meer informatie kan je contact opnemen met elke.tweepenninckx@groen.be