Wie Herentals wil ontdekken, kan dat vanaf 1 september ook met golf.  Via City Golf bezoek je aan de hand van een wandeling de mooiste plaatsen waaronder het Begijnhof en Le Paige waar je ter plaatse een balletje kan slaan.

"We hebben 11 mooie locaties in onze stad uitgezocht die de mensen via City Golf leren kennen. Per wandeling kom je 6 plaatsen tegen. Bij klassieke golf speel je naar een hole, maar bij City Golf naar een bepaalde locatie. Zo passeer je op de wandeling bijvoorbeeld de Lakenhal en moet je vanaf daar golfen naar het standbeeld op de Grote Markt", weet schepen van mobiliteit en lokale economie  Jan Michielsen (CD&V).

"Bij elke locatie die je op de wandeling tegenkomt, krijg je verschillende weetjes van een begeleider over de bepaalde locatie." Onder meer het binnenplein van 't Schaliken komt aan bod, de Lakenhal, de tuin van het klooster, Le Paige, het Begijnhof en de Sint-Waldetrudiskerk.  Een portie City Golf duurt ongeveer 2,5 uur.

Aan het begin van de City Golf krijgt elke speler een spoedcursus golf. De City Golf is te reserveren vanaf 4 personen op www.city-golf.be. Per persoon betaal je 20 euro. Daar zit de huur van het materiaal, de begeleiding en een verzekering inbegrepen. Bij toerisme Herentals kan je terecht voor  014-21.90.88. In Geel, Turnhout en Mol kan je ook al terecht voor City Golf. 

Op de foto : graag gaan actieve schepenen en medewerkers mee op de foto, Vincent legt uit aan Laura en Kathleen hoe ze City Golf moeten spelen / NNieuws/ Helga Van Dooren.