Op een druk bijgewoonde buurtvergadering kregen de buurtbewoners van de Kapucijnenstraat, Sint-Magdalenastraat, Schoolstraat, Sint-Antoniusstraat, Blijdenberg en aanpalende straten uitleg over de weg- en rioleringswerken die in het najaar in hun buurt zullen starten.

Onder het publiek zater er 3 paters Kapucijnen en die gaven hun zegen over de plannen. In de omgeving van de Paterskerk worden de parkeerplaatsen die er nu recht liggen, schuin gelegd. Door de aanleg van de nieuwe riolering in de Kapucijnenstraat moet er ook een einde komen aan de wateroverlast in de garageboxen naast de paterskerk.

Andere rijrichting, Schoolstraat parkeervrij op vrijdag

Belangrijk in de plannen is dat de rijrichting in de Kapucijnenstraat omgedraaid wordt. Wie vanuit de Sint-Antoniusstraat komt gereden kan na de werken links en rechts in de Kapucijnenstraat afdraaien.

Het pleintje vooraan in de Sint-Magdalenastraat wordt heringericht. Het aantal parkeerplaatsen zakt er van 14 naar 12 maar er komt groenaanplanting.

Op vrijdagvoormiddag mag niet geparkeerd worden in de Schoolstraat. De buurtbewoners kunnen de parking van de school gebruiken waar nu de lokalen van het Rode Kruis zijn gevestigd. Dit moet de bussen van De Lijn de mogelijkheid geven vlot van het station weg te rijden tijdens marktdagen.

Er volgen nog infovergaderingen over de planning van de werkzaamheden.