U bent hier

Patiënt sterft bij aanrijding tussen ziekenwagen en auto in Mol

Mol
19.05.2017 - 12.05u
Door: Herman Gezelle

Op de Zuiderring in Mol is vrijdagvoormiddag rond 10.25u een auto op een ziekenwagen gebotst. De patiënt die vervoerd werd, een 70-jarige man uit Balen, is daarbij om het leven gekomen. Er vielen ook drie gewonden: de twee ambulanciers en de bestuurster van de auto. Zij werden naar ziekenhuizen in Mol en Overpelt overgebracht.

De ziekenwagen reed over de Zuiderring in de richting van Geel, toen een auto vanuit de Kiezelweg de Ring kwam opgereden. Beide voertuigen botsten op elkaar. De twee ambulanciers raakten gewond, maar verkeren niet in levensgevaar. Hun patiënt was er erger aan toe.

"Het MUG-personeel heeft de man nog proberen te reanimeren, maar hij is ter plaatse gestorven. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of hij gestorven is door het ongeval of door zijn medische toestand", zegt Robert Lehaen van de lokale politie.

De auto was na de aanrijding nog tegen een verkeersbord gebotst. De bestuurster zat gekneld en moest door de brandweer bevrijd worden. Ook zij raakte gewond, maar verkeert niet in levensgevaar.

Een verkeersdeskundige is ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Twee rijstroken van de Zuiderring blijven intussen afgesloten, wat voor verkeershinder zorgt. (belga)

Ziekenwagen Post Balen betrokken bij zwaar ongeval

Vanmiddag rond 10.25u is een ziekenwagen van Brandweer zone Kempen - post Balen -betrokken bij een zwaar ongeval op de Zuiderring in Mol. Hierbij kwamen een personenwagen en de ziekenwagen in aanrijding. De balans van dit ongeval is zwaar.

Kolonel Koen Bollen brandweerzone Kempen : 'De vervoerde patiënt is overleden. De oorzaak van het overlijden wordt momenteel door het parket onderzocht. Brandweer zone Kempen is zwaar aangeslagen door dit ongeval en wil zijn deelneming betuigen aan de familie van het slachtoffer.

De bestuurder van het andere voertuig werd door de brandweer uit het voertuig bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis van Overpelt. De twee ambulanciers zijn gewond  naar het ziekenhuis van Mol gebracht.  De politie van Mol en het parket zijn belast met het onderzoek.

Brandweer zone Kempen zorgt ervoor dat de ziekenwagendienst in Balen verzekerd blijft.'  Foto BW Kempen.

imageMeer nieuws

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis

NEOS : Mia Doornaert te gast @ Oud-Gasthuis
Herentals 22.09.2017 - 23.41u

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018

Jan Moons lijsttrekker N-VA Heist-op-den-Berg 2018
Heist op den Berg 22.09.2017 - 18.28u

Workshop Creatieve druktechnieken

Herentals | Neteland 22.09.2017 - 16.39u

Vlaanderen boven op Spellenfestival

Vlaanderen boven op Spellenfestival
Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 16.35u

Open Bedrijvendag 1 oktober

Open Bedrijvendag 1 oktober
Geel | Kempen regio | Neteland 22.09.2017 - 14.22u

Netwerk Worldline zondagnacht even plat

Netwerk Worldline zondagnacht even plat
Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 22.09.2017 - 09.54u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto