Afgelopen weekend vond de 1e manche van de Urban Tri Sports 3series plaats in Herderen.  Pieter Heemeryck, terug in de kleuren van het DOMO-SCOTT team, pakte meteen de winst. 

DOMO Electro uit Herentals is samen met SCOTT z'n hoofdsponsor.

De volgende afspraak voor Pieter is de Ironman 70.3 van Oceanside (CA) op zaterdag 2 april.

Een superblije Pieter Heemeryck : 'Al even geleden dat ik hier aan de start stond, maar altijd leuk om aan een Belgische race te kunnen deelnemen! Het concept in Herderen is eenvoudig. Zwemmen in reeksen in de ochtend en dan in de namiddag op basis van de zwemtijden starten op de fiets.

Starten deed ik met het oog op mijn eerste Ironman 70.3 van het seizoen in Oceanside binnen 3 weken en eventueel ook met het oog om eventueel voor het eindklassement van de Urban Tri Sports Series te gaan. Ook was het de eerste keer in de kleuren van het DOMO-SCOTT team wat het wel wat bijzonder maakte!

500 meter zwemmen in zwembad

Als het op training niet vlot in het zwembad is het altijd even bang afwachten wat het in wedstrijd gaat geven. Een aantal keer per jaar heb ik wel een aantal mindere zwemweken, maar na die die dipjes komt meestal snel terug het goede zwemgevoel dus met een mindere zwemtijd kon ik zondag best leven. Binnen 3 weken moet ik er pas staan.

Ik lag samen in de baan met Simon Folens. Met een besttijd van 4.12 op de 400 meter vrije slag wist ik dat ik deze niet ging kunnen volgen. Nooit een zwembadzwemmer geweest dus bij elk keerpunt verlies ik kostbare tijd. (Gelukkig in open water geen keerpunten! ;) ) Na een vrij constant zwemnummer tikte ik aan in 5m40s. Een matige zwemtijd, maar tegen Oceanside komt dat wel goed.

Winderig parcours

Bij de verkenning van de plaatselijke fietsronde wist ik dat de kloof dichten met de snelste zwemmers van de dag (Verachten, Folens en Verhaege) wel ging lukken gezien de tegenwind in het eerste deel van de race. Zeker doordat ik samen met Stenn op de fiets kon springen en ik er dus niet alleen voor stond.

Zo gezegd en zo gedaan. Na een vlotte wissel kwamen we zeer snel dichterbij. Eenmaal vooraan aangesloten wachtte ik wat af, maar niet veel later besloot Edo Van Der meer om meteen stevig door te trekken. De kopgroep werd op een lint getrokken en bij de volgende bocht gingen er zelf twee atleten even in de kant, gelukkig zonder een valpartij. Vanaf dan wast het kwestie van voorin post te vatten en attent mee voorin te blijven.

Na 2 van de 4 af te leggen ronden bleven we dan met 4 over. Met Stenn, Marco en Dries werkte ik goed samen en verdeelden we het werk op de fiets. Heerlijk om met een goede samenwerking de 20 kilometer te kunnen afwerken. Met een mooie voorsprong konden we dan ook aan het lopen beginnen.

5km tussen het volk

Een leuk en uitdagend parcours werd er door de organisatie uitgestippeld. Het parcours deed me wat aan de triatlon van Izegem denken waar er ook altijd een 5- tal plaatselijke rondes dient gelopen te worden. Echt leuk aangezien er hierdoor altijd wel volk aan de kant stond. (Bedankt Dries Busselot om me nog snel de nieuwste Scott RC wedstrijdschoen te bezorgen!)

Van de eerste meter nam ik een voorsprong en trachtte ik nog een poging te wagen om Alexandra Tondeur die 9 minuten eerder was gestart in te halen. Hier kon je een premie van 500 euro mee verdienen wat uiteraard mooi meegenomen zou zijn, maar zoals verwacht was de voorsprong van 9 minuten in een wedstrijd die we afwerkten in 50:00 iets te moeilijk.

Na 3 van de 4 te lopen rondes bleek de achterstand nog 1m35 seconden te zijn en wist ik dat het niet meer mogelijk was. Uitbollen vanaf dan om met een mooie voorsprong als eerste te finishen bij de opener van het Belgische seizoen en zo word ik meteen ook de eerste leider in het nieuwe circuit van Sport-events.

Blij dat ik meteen de winst kon pakken in de kleuren van het DOMO-SCOTT team.

Deze eerste overwinning draag ik graag op aan Marcy Meeuws. Een voorbeeld op vele vlakken die jammer genoeg op 28 februari overleed. We gaan je missen topper!'

www.domo-scott.com
www.facebook.com/DOMO-SCOTT-Team
www.twitter.com/Domoscottteam

Foto's Ludo-Grafica / NNieuws.