U bent hier

Pieter Heemeryck net niet in Challenge Geraardsbergen

Herentals | Neteland | Vlaanderen
03.07.2017 - 13.05u
Door: Mark Jaspers

Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) werd vandaag 2e in de Challenge Geraardsbergen. Winst was er voor de Canadees Trevor Wurtele. Een andere Belg Sanne Swolfs vervolledigde het podium.

Voor het eerst vond er een wedstrijd onder het Challenge label in België plaats. Met een fietsparcours waarin tweemaal de Muur van Geraardsbergen moest beklommen worden, kregen de atleten een uitdagend parcours voorgeschoteld.

Na het zwemmen kwam Pieter als 4e uit het water op korte afstand van de snelste zwemmer Dylan Mc Neice. Pieter kende een goede wissel en sprong als 2e op de fiets. Al na 1 kilometer kwam hij aan de leiding. Pieter kon zijn voorsprong stelselmatig vergroten, maar bij de laatste beklimming van de Muur moest hij stapvoets gaan. Een foute bandenspanning bleek achteraf, waardoor het achterwiel steeds wegslipte. De voorsprong van bijna 4 minuten werd herleid tot 2minuten20 aan de tweede wisselzone.

Pieter startte goed en liep 2 rondes een gelijkaardig tempo als de nummer 2, maar in de laatste ronde kwam hij dan toch de "man met de hamer" tegen. Voor Pieter was dit de 3e halve triatlon in 4 weken tijd wat misschien net iets teveel van het goede was. Met nog 2 kilometer te gaan kwam Wurtele aansluiten. Pieter probeerde nog te volgen, maar na zijn lange solo bleek er niets meer in de tank te zitten.

Pieter: "Ik kwam om te winnen dus deze 2e plaats is echt wel jammer. Zonder het wandelen op de Muur had het zeker nog mogelijk geweest, maar ik zat door mijn grootste krachten heen.

De wedstrijd duurde vandaag voor mij net iets te lang, maar met de vakantie in het vooruitzicht weet ik dat mijn vormpeil op korte tijd weer de hoogte ga inkrijgen. Mijn volgende wedstrijd zal de Challenge van Praag worden einde juli. Hierna volgt een trainingsstage die volledig in het teken zal staan van het WK 70.3 in Chattanooga, mijn hoofddoel van dit seizoen."

imageMeer nieuws

Voorlopig geen extra foto's door internationale panne Flickr.com

Kempen regio | Neteland | Vlaanderen 21.09.2017 - 15.24u

Voka – KvK Kempen schuift auto dagje aan de kant

Voka – KvK Kempen schuift auto dagje aan de kant
Kempen regio 21.09.2017 - 12.23u

Verkoop bedrijfsvoertuigen blijft stijgen

Verkoop bedrijfsvoertuigen blijft stijgen
Vlaanderen 21.09.2017 - 11.42u

Vermist@Kasterlee

Vermist@Kasterlee
Kasterlee 21.09.2017 - 11.28u

Sportdienst en woonzorgcentra bieden gratis bewegingslessen aan

Sportdienst en woonzorgcentra bieden gratis bewegingslessen aan
Neteland | Nijlen regio 21.09.2017 - 11.14u

Verkeersdrukte Molenvest

Verkeersdrukte Molenvest
Herentals 21.09.2017 - 10.44u

Bestuurder komt om bij klap tegen boom in Ravels

Bestuurder komt om bij klap tegen boom in Ravels
Kempen regio | Neteland 21.09.2017 - 09.58u

Nieuws uit uw regio

Webdesign door Intracto