Pieter Heemeryck (DOMO-SCOTT) werd vandaag 2e in de Challenge Geraardsbergen. Winst was er voor de Canadees Trevor Wurtele. Een andere Belg Sanne Swolfs vervolledigde het podium.

Voor het eerst vond er een wedstrijd onder het Challenge label in België plaats. Met een fietsparcours waarin tweemaal de Muur van Geraardsbergen moest beklommen worden, kregen de atleten een uitdagend parcours voorgeschoteld.

Na het zwemmen kwam Pieter als 4e uit het water op korte afstand van de snelste zwemmer Dylan Mc Neice. Pieter kende een goede wissel en sprong als 2e op de fiets. Al na 1 kilometer kwam hij aan de leiding. Pieter kon zijn voorsprong stelselmatig vergroten, maar bij de laatste beklimming van de Muur moest hij stapvoets gaan. Een foute bandenspanning bleek achteraf, waardoor het achterwiel steeds wegslipte. De voorsprong van bijna 4 minuten werd herleid tot 2minuten20 aan de tweede wisselzone.

Pieter startte goed en liep 2 rondes een gelijkaardig tempo als de nummer 2, maar in de laatste ronde kwam hij dan toch de "man met de hamer" tegen. Voor Pieter was dit de 3e halve triatlon in 4 weken tijd wat misschien net iets teveel van het goede was. Met nog 2 kilometer te gaan kwam Wurtele aansluiten. Pieter probeerde nog te volgen, maar na zijn lange solo bleek er niets meer in de tank te zitten.

Pieter: "Ik kwam om te winnen dus deze 2e plaats is echt wel jammer. Zonder het wandelen op de Muur had het zeker nog mogelijk geweest, maar ik zat door mijn grootste krachten heen.

De wedstrijd duurde vandaag voor mij net iets te lang, maar met de vakantie in het vooruitzicht weet ik dat mijn vormpeil op korte tijd weer de hoogte ga inkrijgen. Mijn volgende wedstrijd zal de Challenge van Praag worden einde juli. Hierna volgt een trainingsstage die volledig in het teken zal staan van het WK 70.3 in Chattanooga, mijn hoofddoel van dit seizoen."