In het weekend van 28 & 29 januari 2017 organiseert de Herentalse Turnvereniging Corpus Sanum het Provinciaal Kampioenschap Trampoline & Tumbling voor het A & B niveau.

De wedstrijden gaan door in Sporthal Sport.Vlaanderen Netepark (voorheen BLOSO) te Herentals. Beide dagen start men om 9u00 en duurt het tot 18u00. Er komen meer dan 800 deelnemers aan de start van gans Vlaanderen.

Buiten de Provinciale titels staan er ook selecties voor het Vlaams en Belgisch kampioenschap op het spel en voor Trampoline ook voor de WAGC (Wereldkampioenschap voor de jeugd).

Bij de deelnemers ook gymnasten van Corpus Sanum en die mogen zelfs bij de favorieten worden gerekend.

Samen met het nieuwe jaar is het wedstrijdseizoen voor Gymnastiek in gang geschoten. De Corpus Sanumploeg heeft dan ook al enkele Provinciale Voorronden achter de rug.

In Maldegem kwam het C-trampolineteam al in actie. Op Dubbelmini waren er overwinningen voor Zoë Elst (C11-12), Jill Goris (C15-16) en Robbe Eelen (C15-16). In de discipline Trampoline stonden Jill Goris (C15-16) en Flor Avons (C15-16) op het hoogste trapje.

Mortsel organiseerde de eerste PV Toelstelturnen meisjes voor het I-niveau (De I staat voor Instappers). Er was goud voor Mila Van Den Heuvel en zilver voor Jessy Lemmens bij de 8 jarigen. In de categorie 9 jarigen won Annelie Van Grieken zilver en Cara Gebruers behaalde een bronzen medaille.

Vorig weekend stond de eerste wedstrijd Dubbelmini voor het A & B niveau in Hulshout op het programma. Na een bijzonder sterk vorig seizoen ging Marie Vermeiren op haar elan verder. Zij won met grote overtuiging de Provinciale titel bij de 13-14 jarigen in het B-niveau. In dezelfde categorie werd Dali Luyckx mooi derde. In het A-niveau waren er titels voor Lore Ooms (A11-12), Nell Caers (A15-17) en Anouk Caers (A seniors).

Dat het een drukke periode is voor Corpus Sanum staat als een paal boven water. Na de organisatie van het PK Trampoline en Tumbling volgend weekend komt de 45ste Dans- & Turnshow op zondag 12 februari snel dichterbij.

Wie van Topsport wil genieten van de bovenste plank vol spektakel mag op 28 & 29 januari de Provinciale Voorronde Trampoline en Tumbling niet missen op BLOSO.